FINE DINING WEEK
Fot. Mat. prasowe
KUCHNIA

Trwają rezerwacje na kolejną edycję Fine Dining Week. Oto restauracyjne debiuty letniej edycji!

Każdy znajdzie coś dla siebie!

Gabriela Czernecka 25 sierpnia 2020 13:51
FINE DINING WEEK
Fot. Mat. prasowe

Trwają rezerwacje na kolejną edycję Fine Dining Week. Organizatorzy zaprosili do udziału najlepsze restauracje z całego kraju. Festiwalowe, pięciodaniowe menu, skomponowane specjalnie na to wydarzenie, to jedynie 129 zł za osobę. Wystarczy odwiedzić stronę www.FineDiningWeek.pl i dokonać rezerwacji. Start Festiwalu - od 26 sierpnia, potrwa do 13 września. Najlepsze stoliki szybko znikają więc polecamy się spieszyć! Letnia edycja Fine Dining Week to przede wszystkim odkrywanie polskiego oblicza współczesnego fine diningu, czyli sztuki restauracyjnej na najwyższym poziomie. Na Gości czekają prawdziwe dzieła sztuki przygotowane przez najbardziej utytułowanych Szefów Kuchni, łączących tradycję z nowoczesnością. Poniżej podpowiadamy,  jakie restauracje zadebiutują podczas tej edycji.

Pam Pam - Warszawa 

Fine Dining Week 2020 Pam Pam - Warszawa
Fot. Mat. prasowe

Jednym z naszych odkryć jest zlokalizowana w samym centrum Warszawy, restauracja Pam Pam. Eleganckie, wysmakowane wnętrza sprzyjają romantycznym kolacjom. spotkaniom ze znajomymi, a także biznesowym lunchom. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. linguine z czarną truflą w maślanej emulsji oraz wyśmienity deser - parfait borówkowe z bezą imbirową i lodami czekoladowymi z kardamonem. Fine Dining Week to dobra okazja by rozpieścić podniebienia i odkryć nowe, wspaniałe mejsca na kulinarnej mapie Warszawy! Szef Kuchni: Paweł Rumowski

Mennicza Fusion - Wrocław

Kolejna propozycja to ekskluzywna restauracja Mennicza Fusion we Wrocławiu. To  wyjątkowe miejsce zlokalizowane w murach XVI-wiecznego spichlerza zachwyca nie tylko pięknem ceglanych sklepień i doskonałą kuchnią, lecz także ciepłym wystrojem oraz przyjazną i dyskretną obsługą.

Fine Dining Week 2020 Mennicza Fusion - Wrocław
Fot. Mat. prasowe

W festiwalowym menu znajduje się między innymi wyśmienity krem z karczocha oraz tajemnicza popcorncota. Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie! Szef Kuchni: Łukasz Budzik

Scena Kulinarna Art Restaurant - Śląsk 

Nie bez powodu restauracja Scena Kulinarna Art Restaurant bierze udział w Festiwalu Sztuki Restauracyjnej! W tym miejscu czeka na Was wyjątkowy spektakl, gdzie smak gra główną rolę, a kulinarne i artystyczne doznania przeplatają się, aby udowodnić, że jedzenie też jest sztuką!

Fine Dining Week 2020 Dworek New Restaurant - Silesia
Fot. Mat. prasowe

Na miłośników mięsnych potraw czeka filet z kaczki z brzoskwinią, młodą marchwią i sosem demi glace. Szef kuchni przygotował również menu wege z armelinowanym kalafiorem ze słonecznikiem, szczypiorkiem i sałatką z ziół. Spieszcie się z rezerwacją, ponieważ  stoliki w Scenie Kulinarnej Art Restaurant znikają w ekspresowym tempie! Szef Kuchni: Mariusz Roch

U Fukiera - Warszawa

Fine Dining Week 2020 Warszawa U Fukiera - Magda Gessler
Fot. Mat. prasowe

Kto z nas nie chciałby wybrać się na kolację do restauracji, nad którą czuwa niezastąpiona Magda Gessler? Fine Dining Week to idealna okazja, by w końcu spełnić to marzenie! W 5-daniowym menu znajdziecie tatar z pieczonego w rozmarynie i miodzie buraka, koziego sera i prażonych ziaren słonecznika podany na tradycyjnych blinach z łyżką kawioru ze ślimaka. W wersji mięsnej zdecydowanie króluje comber z polskiej jagnięciny w pudrze z pistacji podany z kurkami, zielonymi warzywami i kremowym risotto. Nie przegapcie takiej szansy i koniecznie sprawdźcie festiwalowe menu tej restauracji! Besos! Szef Kuchni: Patryk Burnicki z Magdą Gessler

A na deser coś absolutnie wyjątkowego - kolacja na dachu hotelu The Westin Warsaw 

W ramach doświadczeń specjalnych czeka na Was wspaniałe przeżycie - kulinarna uczta 95 metrów nad  ziemią! W Westin Warsaw będziecie mieli okazję spróbować doskonałych dań kuchni fusion. Romantyczna atmosfera i olśniewający widok na nowoczesną część Warszawy sprawią, że będziecie chcieli tu wracać. Dajcie się oczarować jednej z dwóch wersji menu, mięsno-rybnej lub wegańskiej. Szef Kuchni: Janusz Korzyński

Fine Dining Week 2020 Westin Warsaw
Fot. Mat. prasowe

Festiwal odbywa się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, na Śląsku, w Trójmieście i w Szczecinie. Stoliki rezerwujcie na www.FineDiningWeek.pl. 

 

TAGI #kuchnia

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

Maciej Musiał zadzwonił do Dagmary Kaźmierskiej z przeprosinami. Wcześniej zamieścił w sieci niestosowny komentarz

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

FILIP CHAJZER w poruszającej rozmowie wyznaje: „Szukam swojego szczęścia w miłości, w życiu, na świecie…”. GOŁDA TENCER: „Ludzie młodzi nie znają historii. Patrzą do przodu (…). A ja robię wszystko, by ocalić pamięć”, mówi. JAN HOLOUBEK i KASPER BAJON: reżyser i scenarzysta. Czego nie nakręcą, staje się hitem. A jak wyglądają ich relacje poza planem filmowym? MONIKA MILLER od lat zmaga się z depresją i chorobą dwubiegunową, ale teraz za sprawą miłości pierwszy raz w życiu jest szczęśliwa.