Magda Gessler, VIVA! nr. 23/2018
Fot. Marta Wojtal
O TYM SIĘ MÓWI

Magda Gessler odpowiada na krytykę cen w nowej restauracji

„Tu nie ma miejsca na miernotę”

Olga Figaszewska 20 października 2020 15:51
Magda Gessler, VIVA! nr. 23/2018
Fot. Marta Wojtal

Na kulinarnej mapie Warszawy pojawiło się nowe miejsce! Stworzyła Magda Gessler z synem, Tadeuszem Müllerem. Restauratorka podzieliła się z fanami zdjęciami z wnętrza lokalu. Wielbicieli prowadzącej Kuchennych rewolucji zaskoczyły ceny niektórych produktów. W sieci pojawiły się krytyczne komentarze, na które Magda Gessler odpowiedziała w mediach społecznościowych.

Magda Gessler odpowiada na krytykę internautów

Na Wilanowie Magda Gessler i jej syn, Tadeusz niedawno otworzyli bistro – Słodki słony familia. Na zdjęciach, które „Słodki – wypieki według rodzinnych receptur i najlepsza jakość składników. Słony – bistro, tradycyjne potrawy wzbogacone o zielony twist, mówiła Magda Gessler.

Słodki Słony Familia. Nowe miejsce na Wilanowie. Słodki - znana wszystkim cukiernia Magdy Gessler. Wypieki według...

Opublikowany przez Słodki Słony Familia Poniedziałek, 19 października 2020

Restauratorka pokazała w sieci zdjęcia, a fani zwrócili uwagę na ceny poszczególnych produktów. Za drożdżówkę zapłacimy 16 złotych, opakowanie gołąbków z cielęciny to koszt 65 złotych, a  słoik zupy pomidorowej kosztuje 60 złotych. W mediach społecznościowych internauci nie kryli swojego zdziwienia i skrytykowali restauratorkę za cennik.

,,Zapraszam na zupę do "Słodkiego", kosztuje 20 zł. Za restauracje trzeba płacić, zwłaszcza tam, gdzie czynsze są duże... W lokalu na Mokotowskiej zup za 13 zł się nie sprzedaje! "Słodki Słony" ma rzeczy od najlepszych dostawców z bazarku, poza tym przygotowujemy potrawy z ekologicznych warzyw. Nasz dostawca z Ożarowa ma 4 hektary i hoduje na nich warzywa, one kosztują dwa razy tyle”, wyjaśniał w rozmowie z Plejadą Tadeusz Müller.

Do krytyki postanowiła odnieść się sama restauratorka. Magda Gessler podkreśliła, że rozgłos tylko sprzyja restauracji. 

,,Puszczam do was oko z sympatią i niedowierzaniem. Cóż, można to przeżywać - a można też podziękować za reklamę i szum!! Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Do tego dążyłam - aby przyciągać was prawdą. Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków...", rozpoczęła swój wpis Magda Gessler. 

Gwiazda na przykładzie wyjaśniła także, jak powstają dania i produkty sprzedawane w jej lokalach.  Skąd wysoka cena drożdżówki? Magda Gessler podkreśla, że restauracje kładą ogromny nacisk na jakość produktów. 

,,Nasza drożdżówka to przede wszystkim 250 gram maku ucieranego z miodem lipowym, wzbogaconego o rodzynki, migdały, orzechy włoskie z dodatkiem amaretto a także konfitowana przez nas skórką pomarańczową i cytrynową... Mak mielimy 6 razy, dodajemy kogel-mogel i otulamy go ciastem drożdżowym wg. zasady – na kilogram maki 40 zółtek, 20 całych jaj. Drożdżówkę koronujemy kremem waniliowym na żółtkach i świeżej, domowej śmietanie", napisała. 

Magda Gessler i Tadeusz Müller
Fot. Marta Wojtal

Magda Gessler wykorzystuje sprawdzone receptury.

,,Słodki Słony" to tradycja i jakość. Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia. Tu nie ma miejsca na miernotę. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia, na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia! Jednego jestem pewna ten, kto raz posmakuje, wróci do nas, bo wie, że nigdzie indziej nie znajdzie tego smaku, który zna z dzieciństwa", dodała w poście na Facebooku. 

,,Afera goni aferę. Cóż... Słodko się do was uśmiecham i bardzo szczerze puszczam oko do kochanych mediów i złośliwej konkurencji", zakończyła gwiazda.  

!!!!!!!!!!!!!!! Bad news is good news … karuzela plotek, , szaleństwa medialnego.. nakręcona spirala.. Uwaga!! afera...

Opublikowany przez Magdę Gessler Poniedziałek, 19 października 2020

Magda Gessler, Viva! grudzień 2010
Fot. Olga Majrowska

Magda Gessler i Tadeusz Müller
Fot. Marta Wojtal

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

Kocha muzykę, ale już podważano jej sukcesy. Córka Aldony Orman o cieniach posiadania znanego nazwiska

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

KATARZYNA DOWBOR o utracie pracy, nowych wyzwaniach i o tym, czy mężczyźni... są jej potrzebni do życia. JOANNA DARK i MAREK DUTKIEWICZ: dwie dusze artystyczne. W błyskotliwej i dowcipnej rozmowie komentują 33 lata wspólnego życia. SYLWIA CHUTNIK: pisarka, aktywistka, antropolożka kultury, matka. Głośno mówi o sprawach niewygodnych i swojej prywatności. ROBERT KOCHANEK o cenie, jaką zapłacił za życiową pasję – profesjonalny taniec. O TYM SIĘ MÓWI: Shannen Doherty, Christina Applegate, Selma Blair, Selena Gomez, Michael J. Fox łamią kolejne tabu – mówią publicznie o swoich chorobach.