bellini
Fot. STOCK ADOBE
KUCHNIA

Bellini Popsicle to idealny deser na garden party!

Poznaj koktajl z Prosecco w wersji na lato

Gabriela Łaskowska 20 lipca 2018 14:33
bellini
Fot. STOCK ADOBE

Lato to idealny czas na przyjęcia w ogrodzie czy grille z przyjaciółmi. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, zaserwuj im niebanalny deser, jakim są Bellini Popsicle! Jest to mrożone Prosecco z dodatkiem Twoich ulubionych owoców. Możesz je ozdobić kwiatkami dla lepszego efektu. Wyglądają niesamowicie i jeszcze lepiej smakują. A jak je zrobić? Oto nasz ulubiony przepis:

Składniki:
Prosecco
Kilka brzoskwiń
Sok z cytryny
Jadalne kwiatki do dekoracji

Brzoskwinie należy pokroić na drobne kawałki i usunąć pestki. Następnie zblendować na gładki mus i dodać do niego sok z cytryny oraz Prosecco. Wszystko dokładnie wymieszać. Potem zostaje już tylko przelać je do foremek na lody, ozdobić na wierzchu umytymi kwiatkami i włóżyć do zamrażarki. Po około 30 minutach należy wsadzić do foremek patyczki i schować je ponownie do zamrażarki. Lody trzeba podawać od razu po przygotowaniu.

Smacznego!  

Wideo

Za nami 25 lat tworzenia magazynu VIVA!. Tak wraz z gwiazdami zapamiętaliśmy ten wyjątkowy czas

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

JULIA WIENIAWA o magii sceny, dorastaniu na oczach widzów, manii kontroli i miłości. ADRIANNA BIEDRZYŃSKA i MICHALINA ROBAKIEWICZ – Matka i córka opowiadają, jak gra się im na jednej scenie i nosi... te same ubrania. JERZY SKOLIMOWSKI: Artysta wszechstronny – reżyser, scenarzysta, poeta i malarz, w szczerej rozmowie o życiowej rewolucji. W cyklu Kobiety ikony – co się dzieje z… SOPHIA LOREN, bogini kina, zjawiskowa piękność, która na swoje miejsce na Ziemi wybrała Rzym zamiast Hollywood. W cyklu Podróże – gdzie jeżdżą gwiazdy: Greckie wyspy. Tu odpoczywają JOANNA PRZETAKIEWICZ, ANNA PUŚLECKA i RITA ORA. Sztuka gotowania JOANNY BRODZIK.