Alicja Bachleda-Curuś, Viva! 2011
Fot. Marlena Bielińska
kuchnia

Alicja Bachelda Curuś gotowa na święta. Już lepi pierogi!

To podobno było ulubione danie Colina Farrella…

Redakcja VIVA! 10 grudnia 2019 15:00
Alicja Bachleda-Curuś, Viva! 2011
Fot. Marlena Bielińska

Alicja Bachleda Curuś pochodzi z uznanej zakopiańskiej rodziny, w której przywiązanie do tradycji ma ogromne znaczenie. Nic więc dziwnego, że przygotowywanie klasycznych bożonarodzeniowych potraw aktorka ma we krwi. Teraz polska gwiazda, która na stałe mieszka w Los Angeles pochwaliła się na Instagramie przygotowaniami do świąt, które opatrzyła komentarzem: „Little Polish pre-Christmas in LA”/ „Małe polskie przedświąteczne przygotowania w LA”. Czy Alicja przygotowuje pierogi dla przyjaciół z USA? Ciekawe, czy im zasmakują. Na zdjęciach wyglądają profesjonalnie!

Instagram pierogi Alicja Bachleda Curuś
Fot. Instagram: @alicjabc

Alicja Bachelda Curuś robi pierogi na święta

Parę lat temu Alicja zdradziła w wywiadzie z Krzystofem Ibiszem, że ulubionym polskim daniem jej dawnego partnera i ojca małego Tadeusza aktora Colina Farrella były właśnie pierogi! Jeśli Colin śledzi Instastories swojej byłej dziewczyny możliwe, że zatęskni za dawną ukochaną i… jej wspaniałą kuchnią!

Fot. ONS

Wideo

Wiosna 2020 - design, kulinarne inspiracje, podróże bez wychodzenia z domu!

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

Trener personalny DANIEL QCZAJ zdobył się na coming out. Co mu dała ta decyzja, a co zabrała? ALŻBETA LENSKA dwa lata temu o mało nie umarła. To wydarzenie w zaskakujący sposób zmieniło jej życie. W VIVIE! na Lato cykl Ona o Niej – MAŁGORZATA POTOCKA o KALINIE JĘDRUSIK: „Przez jednych kochana, przez innych nienawidzona. Polska Marilyn Monroe…”. W cyklu Sztuka gotowania – AGNIESZKA MACIĄG zdradza, jak zatrzymać młodość. W Podróżach z Historią – kultowe miejsca: magiczna leśniczówka w Praniu, Krzyże „lepsze niż Paryże…”.