Adele rozstała się z mężem
Fot. nstagram @adele
O TYM SIĘ MÓWI

Adele oficjalnie ogłosiła rozstanie z mężem po 8 latach związku!

Co się stało?

Sabina Zięba 20 kwietnia 2019 15:00
Adele rozstała się z mężem
Fot. nstagram @adele

Choć Adele jest jedną z najpopularniejszych brytyjskich wokalistek, od początku kariery nie ekscytowało jej ciągłe ogrzewanie się w blasku fleszy. Artystka unikała skandali i nie udzielała wywiadów o życiu prywatnym, skupiając się na tworzeniu muzyki oraz koncertowaniu. Jedynie w tekstach tworzonych przez nią piosenek, można było doszukać się historii jej byłych związków. Od kilku lat tworzyła jednak udany związek z Simonem Koneckim. Media niestety obiegła właśnie informacja o ich separacji. Co się stało?

Związek Adele i Simona Koneckiego

Wydawało się, że 30-letnia Adele i 45-letni Simon Konecki tworzą bardzo udaną parę. Wspólnie wychowywali urodzonego w 2012 roku syna, Angelo Jamesa. Po pięciu latach związku zdecydowali się w 2016 roku na sekretny ślub. Artystka wyjawiła to dopiero rok później, gdy odbierając nagrodę Grammy, rzekła ze sceny: „Grammy, doceniam to. Akademio - kocham Was. Mój managerze, mój mężu, mój synu - jesteście jedyną przyczyną, dla której to robię”.

W trakcie jednego z ówczesnych koncertów dodała również: „Próbowałam sobie przypomnieć, jakie to było uczucie na początku związku, który zainspirował płytę. Bo pomimo, że rozstania mogą być bardzo bolesne i trudne, to uczucie kiedy zakochujesz się w kimś jest najlepsze na świecie. Jestem uzależniona od tego uczucia. Oczywiście nie mogę przez to znowu przejść bo jestem teraz mężatką. Znalazłam moją połówkę”.

Tym bardziej dziwi więc decyzja o rozstaniu. W piątkowy wieczór 19 kwietnia para wspólnie opublikowała oświadczenie, w którym zapewnili, że rozchodzą się w przyjaźni: „Adele i jej partner są w separacji. Są zdecydowani wspólnie i w miłości wychowywać swojego syna. Jak zawsze, proszą o uszanowanie ich prywatności. Dalszych komentarzy nie będzie”. Ostatni raz byli widziani publicznie razem w styczniu na koncercie Eltona Johna w Los Angeles.

Choć oficjalne powody rozstania małżonków nie są znane, osoba z otoczenia artystki w rozmowie z The Sun zdradziła: „To jest bardzo smutna sytuacja. Adele i Simon prowadzili osobne życia już od jakiegoś czasu. Wśród ich przyjaciół było dobrze wiadomo, że tym razem nie uda im się tego rozwiązać. Próbowali przez lata, ale w końcu trzeba zaakceptować fakt, że coś po prostu się nie uda”.

Podobno oświadczenie o separacji zostało wydane po tym, jak para doszła do porozumienia w najważniejszych kwestiach dotyczących podziału majątku.

Adele i Simon Konecki na gali rozdania nagród Grammy w 2017 roku

Adele, Simon Konecki, The 59th GRAMMY Awards 2017
Fot. Getty Images

Adele

kształt brwi

Dziś wypada 3. rocznica ich ślubu. Oto historia miłości Agnieszki i Piotra Woźniak-Staraków

Wydanie de Luxe VIVA!, a w nim: ANJA RUBIK o tym, jak się czuje w roli singielki i o planach na przyszłość. Intymna sesja KINGI KORTY z synkiem GREYSONEM i inspirująca rozmowa na temat późnego macierzyństwa. Skandalista i geniusz – ELTON JOHN. RODZINA KOKCZYŃSKICH, właścicieli Park Cafe w Konstancinie, o tym, jak stworzyć „fajne miejsce”.