Reklama

Gwyneth Paltrow to jedna ze światowych gwiazd, która przeszła zakażenie koronawirusem już na początku wybuchu pandemii. . Na szczęście nie objawił się on u niej ciężko i szybko udało jej się stanąć na nogi. Chcąc jednak poprawić swoją odporność i wzmocnić organizm zmieniła dietę. Co wprowadziła do swojego menu gwiazda?

Reklama

Czytaj też: W tym domu Gwyneth Paltrow spędziła dzieciństwo!

Dieta Gwyneth Paltrow po koronawirusie

Skutki, które gwiazda odczuwa do dziś, to między innymi przewlekłe zmęczenie i słynna mgła mózgowa. W dalszym ciągu jej one doskwierają, dlatego postanowiła nie tylko konsultować się z lekarzami, ale również zmienić swoją codzienną dietę.

Z menu wyeliminowała przede wszystkim cukier i alkohol. Ma to pozwolić jej wzmocnić ciało. Ponadto, aktorka stosuje zasady diety paleo, polegającej na jedzeniu tylko świeżych produktów. To w większości owoce i warzywa, rzadziej białe mięso, jajka i orzechy.

Gwyneth Paltrow wyeliminowała z diety fasolę, ryż, soczewicę oraz komosę ryżową.

Czytaj również: Gwyneth Paltrow bez makijażu olśniewa urodą w romantycznej Florencji!

Jak ważna jest dieta po przejściu COVID-19?

Jak wiadomo, koronawirus ma tendencje do znacznego obniżania ludzkiej odporności. Organizm trzeba więc uodparniać i wzmacniać, zwłaszcza od środka. Konieczna jest suplementacja witaminy D oraz cynku. Dodatkowo, w diecie powinny znaleźć się takie produkty, jak:

  • świeże warzywa i owoce
  • kiszonki
  • orzechy
  • produkty pełnoziarniste
  • tłuste ryby
Reklama

Co sądzicie o takiej diecie?

Reklama
Reklama
Reklama