Food 1
Fot. mat. pras.
KULINARIA

To miejsce zachwyci kubki smakowe każdego miłośnika polskiej kuchni

A do tego te wnętrza w nietypowym, nowoczesnych wydaniu!

Redakcja VIVA! 7 grudnia 2021 10:14
Food 1
Fot. mat. pras.

Śmiało można powiedzieć, że ten rok należy do Woli, a dokładniej do Browarów Warszawskich. To miedzy innymi dzięki temu miejscu, zapomniana dzielnica odżyła – i architektonicznie, i kulinarnie. Browary Warszawskie to idealne miejsce zarówno na załatwienie codziennych spraw, jak i na celebrowanie ważnych chwil w gronie najbliższych. My postawiliśmy na odkrycie restauracji, która niedawno dołączyła do browarowej rodziny – mowa o Gastronomji, która zachwyci kubki smakowe każdego miłośnika polskiej kuchni w nietypowym nowoczesnych wydaniu.

ZOBACZ: Uwielbiasz krem z dyni? Oto 3 smakowite przepisy, które zawsze się sprawdzają

Restauracja Gastronomja to ciekawy koncept z kuchnią starowarszawską z półfrancuskim serwisem. Można zatem uznać, że to miejsce to idealne połączenie kulinarnych tęsknot znad Wisły i Sekwany, uzupełnione smakami z innych zakątków Europy. Najwięcej satysfakcji odnajdą tu amatorzy mięsa, którzy mogą przebierać wśród wolno pieczonych żeberek wołowych, wieprzowych i jagnięcych, a także doskonałej jakości steków z sezonowanej wołowiny. Ale bez obaw – dla osób wege i wegan również znajdą się pozycje w menu, które są w stanie rozpieścić tak podniebienie, że będzie się chciało wracać po więcej i więcej!

Food 5
Fot. mat. pras.

Rozmaite dania są tu przygotowywane lub wykańczane bezpośrednio przy stoliku gości: zarówno polski tatar, jak i francuskie grasice. O poziom dań dba niezastąpiony szef kuchni - Daniel Saczuk, który pracował wiele lat w znanych restauracjach jak „U kucharzy” w hotelu Europejskim, następnie w „Soul Kitchen” i „Żebra i Kości”. Ofertą Gastronomji nie będą zawiedzeni także fani muzyki na żywo – na stojącym tu pianinie regularnie wybrzmiewa soul i jazz.

CZYTAJ TEŻ: Najlepsze przepisy na gorące napoje w świątecznym wydaniu na Boże Narodzenie 2021!

Kolejny wizualny aspekt, który zachwyca to otwarta kuchnia. I to nie tylko otwarta na ciekawość oczu bywalców, którzy podejrzą kuchnię od kuchni. Ta jej otwartość pozwala zająć miejsce wokół kuchni, by cieszyć się jedzeniem na oczach przyrządzających dania i desery chefów i sous-chefów. Wnętrza, które wypełniają stoliki gotowe na gości, są dopracowane w każdym calu. Gastronomja to kolory, dodatki i warszawski styl, który zachwyci każdego, kto tutaj trafi.

Food 4
Fot. mat. pras.

Browary Warszawskie to bez wątpienia najgorętsze miejsce na Woli. Warszawiacy zyskali niesamowitą przestrzeń, gdzie kuchnia całego świata, wykwintne desery, chwalone w branży wypieki, idealnie zaparzona kawa czy niebanalne sklepy i punkty usługowe czekają na gości każdego dnia. Na przedświąteczne spotkania warto wybrać się również do takich miejsc jak do wielu innych restauracji, które znajdują się na terenie kompleksu. Ale o tym musicie przekonać się już sami! 

Wideo

Za nami 25 lat tworzenia magazynu VIVA!. Tak wraz z gwiazdami zapamiętaliśmy ten wyjątkowy czas

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

EWA WACHOWICZ o życiu po pięćdziesiątce, ukochanej córce i tym, co daje jej równowagę. MIKA URBANIAK I VICTOR DAVIES. Ona – wokalistka, malarka, córka Urszuli Dudziak i Michała Urbaniaka. On – ceniony brytyjski kompozytor. Opowiadają o niełatwej relacji. KRZYSZTOF BARANOWSKI o czerpaniu siły z miłości – do morza i do kobiety. JOANNA JAKUBAS o swojej muzycznej drodze i pierwszej płycie. Ponadto także: Czy biografia SHARON STONE ujawni całą prawdę o jej życiu?