Julia Wieniawa, Nikodem Rozbicki, wrzesień 2021
Fot. Beata Zawrzel/REPORTER
O TYM JEST GŁOŚNO

Julia Wieniawa i Nikodem Rozbicki rozstali się: „Wciąż mamy dla siebie ocean dobroci”

Mimo końca związku aktorzy są razem... w Londynie! Poznaj ich historię miłości

Rafał Kowalski 30 października 2022 16:00
Julia Wieniawa, Nikodem Rozbicki, wrzesień 2021
Fot. Beata Zawrzel/REPORTER

Równo dwa lata – przez tyle czasu Julii Wieniawie i Nikodemowi Rozbickiemu udawało się tworzyć zgodny związek. Jeszcze rok temu o tej porze dzielili się zdjęciami z okazji swojej pierwszej rocznicy, a dziś poinformowali o rozstaniu. Mimo to aktorzy spędzają razem czas w Londynie.

Julia Wieniawa nie jest już z Nikodemem Rozbickim

Kilka godzin temu jeden z raperów zasugerował na Instagramie, że aktorka młodego pokolenia nie jest już w związku. Informację podłapało kilka portali, a wywołani do odpowiedzi Julia Wieniawa i Nikodem Rozbicki potwierdzili, że nie są aktualnie parą.

„Tak, nie jesteśmy już razem, ale mamy dla siebie ocean dobroci i międzygalaktyczną więź. Pozdro z Londynu!”, napisali zaskakując fanów na dwa sposoby. Po pierwsze wiele osób nie spodziewało się, że Julia i Nikodem zerwali ze sobą, a po drugie wiele emocji wzbudził fakt, że mimo to odpoczywają wspólnie w stolicy Wielkiej Brytanii.

Dodany hashtag #cukierekalbopsikus pozwala sądzić, że byli partnerzy wybrali się tam na Halloween. Być może mieli tam też świętować drugą rocznicę związku – która przypadałaby jutro, ale do której nie doczekali jako związek.

SPRAWDŹ TAKŻE WYWIAD Z SIERPNIA: Julia Wieniawa o miłości i związku z ukochanym: „Mam wspaniałego chłopaka. Prawdziwa miłość polega na wzajemnym słuchaniu się. Byciu dla siebie i dawaniu, a nie tylko braniu”

Historia miłości Julii Wieniawy i Nikodema Rozbickiego

Choć ich miłosna relacja rozpoczęła się dopiero 2 lata temu, to – co ciekawe – aktorzy znali się już od wielu lat. Prawdopodobnie do pierwszego spotkania doszło, gdy Julia Wieniawa była jeszcze gimnazjalistką i występowała w Rodzince.pl. Dwudziestokilkuletni wtedy Nikodem darzył o siedem lat młodszą koleżankę sympatią, ale nie byłoby między nimi mowy o miłości.

Gdy w 2016 roku aktorka została dziewczyną Antka Królikowskiego, zrobiło się o niej naprawdę głośno. Równie głośno z resztą, co w 2018, gdy zakochani rozstali się. Na zdjęciach paparazzi było wtedy widać, że Nikodem pociesza Julię w trudnych chwilach, ale i to nie połączyło ich w parę, a niedługo potem artystka związała się z Baronem z Afromental.

Dopiero druga połowa roku 2020 przyniosła Nikodemowi Rozbickiemu serce Julii, zaś styczeń 2021 był momentem, w którym zakochani wstawili do sieci pierwsze wspólne oficjalne zdjęcia. Dlaczego tyle trwało ich schodzenie się? „Bardzo mi było dobrze być singielką. Potrzebowałam też takiego czasu, żeby troszkę się uspokoić, troszkę dowiedzieć się, czego tak naprawdę chcę i w momencie, kiedy byłam gotowa, to weszłam w kolejny związek. Ale to nie było takie hop siup z Nikodemem, to troszkę trwało”, mówił Pomponikowi Julia Wieniawa.

Co było siłą ich relacji? „Dużą siłą naszego związku jest to, że dajemy sobie dużo przestrzeni na rozwój, na swoich różnych przyjaciół… Chociaż mamy też bardzo dużo wspólnych, więc naprawdę prawie wszystkie wolne chwile spędzamy razem. Ale Nikodem ma swój czas, swoje sprawy zawodowe, szkołę kończy, będzie pisał teraz magisterkę itd.”, opowiadała. „Chociaż myślę, że troszkę jestem bluszczykiem, lubię go tam czasem zabluszczyć, ale staram się mu dawać przestrzeń, a on również daje mi przestrzeń na moje pasje, moją pracę zawodową. On to bardzo szanuje i rozumie. I to jest najważniejsze. Nie można się w klatce zamykać”, dodawała.