Zwykła kawa mrożona jest już passé! Teraz pijemy frappuccino awokadowe!
Sprawdź nasz ulubiony przepis
- Gabriela Łaskowska
Opublikowano: wtorek, 31 lipca 2018 14:30
Reklama
Dziś kawiarnie mają w swojej ofercie przeróżne smaki kaw - czekoladowe, karmelowe i waniliowe, ale w te wakacje zdecydowanie najgorętszym trendem są te z… awokado! A w sumie to najzimniejszym, bo najczęściej występują w wersji mrożonej.
Reklama
Iced avocado frappuccino robi obecnie furorę na Instagramie! I wcale nas to nie dziwi. Napój wygląda cudownie i jeszcze lepiej smakuje. Koniecznie musicie spróbować!
Podajemy przepis na ten zielony napój:
1 dojrzałe awokado
1/2 szklanki mleka
1/3 szklanki słodzonego mleka skondensowanego
2 espresso
kilka kostek lodu
Awokado obrać i usunąć pestkę. Wrzucić do szklanki razem z pozostałymi składnikami. Zblendować i gotowe! Przepis możecie modyfikować według własnych potrzeb.
Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama