21 lutego 2016 21:21
1/5
Mateusz Gessler w kuchni
Copyright @Sonia Szóstak/AF Photo
1/5

Mateusz Gessler, szef kultowej już restauracji Warszawa Wschodnia, będzie jurorem nowego show TVN "MasterChef Junior". Dziennikarce "Vivy!" opowiedział, czego chce nauczyć dzieciaki z programu i kiedy zaczął gotować. Podzielił się też przepisem na szybkie i oryginalne danie. 

 

Wyznał, że jest udziałem w programie podekscytowany. A w życiu nie unika wyzwań.  

Nigdy nie wiadomo, co się będzie robić w życiu, a ja zawsze miałem mnóstwo energii, muszę więc ją dobrze spożytkować. I nie mam lęku przed nieznanym - powiedział Gessler w VIVE!

Tę ekscytację widać na zdjęciach z planu "MasterChef Junior". A czy Mateusz Gessler jest dobrym jurorem będziemy mogli ocenić już 21 lutego o godzinie 20.00 w TVN. A co robi Mateusz, gdy nie gotuje?  Zdradzamy: lubi adrenalinę i tatuaże! To kucharz o duszy artysty.

 

Polecamy: Mateusz Gessler o rodzinie, dzieciństwie i relacjach z ojcem.

 

2/5
Mateusz Gessler w kuchni
Copyright @Sonia Szóstak/AF Photo
2/5

Dwa lata temu Mateusz Gessler zrezygnował z udziału w adaptacji słynnego "Hell's Kitchen". Nie  powtórzył sukcesu Magdy Gessler ani Gordona Ramsaya. Może tym razem się uda? To możliwe. W wywiadzie zdradził, że jako dziecko był charakterny, wybuchowy, z bujną wyobraźnią, a barwne osobowości są w telewizji cenione. Ale najważniejsze, że gotowanie to jego pasja. W wywiadzie Mateusz Gessler wyznał:

Ja bym nie chciał robić już niczego innego, bo moja praca daje mi wiele radości, a to jest dla mnie najważniejsze. Kiedyś sobie obiecałem, że gdy spojrzę rano w lustro i powiem sobie: „Nie chce mi się iść do roboty”, to pora, żeby zmienić zawód. 

Polecamy: Mateusz Gessler o rodzinie, dzieciństwie i relacjach z ojcem.

3/5
Mateusz Gessler w kuchni
Copyright @Sonia Szóstak/AF Photo
3/5

Mateusz Gessler w wywiadzie dla VIVY! z lutego 2016 podkreślił, że w pracy pomagają mu cechy przywódcze. Przydadzą się pewnie też w programie.

Każda branża, każda instytucja potrzebuje kapitana. Tak samo jak każdy sport. W kuchni jest podobnie. I ja jestem takim kapitanem. Musiałem nauczyć się więc dyrygować innymi, co zresztą nie przyszło mi z trudem, bo jestem zodiakalnym Lwem. A tutaj, w „MasterChef Junior”, będę jurorem próbującym potraw i dającym dobre rady gotującym dzieciakom

Polecamy: A co robi Mateusz, gdy nie gotuje?  Zdradzamy: lubi adrenalinę i tatuaże!

4/5
Mateusz Gessler w restauracji przy schodach
Copyright @Sonia Szóstak/AF Photo
4/5

Czego Mateusz Gessler chce nauczyć dzieciaki w programu "MasterChef Junior"?

Poszanowania dla tego, co się je, jak się je i jak się gotuje dla innych. To podstawa, przestrzegając jej, można naprawdę daleko zajść.

W wywiadzie w najnowszej VIVIE! wyznał, że gotuje od najmłodszych lat. 

Zresztą już jako dzieciak próbowałem sił przy kuchni. Smażyłem sobie jajecznicę, a raz ugotowałem rosół na wołowinie. Do mięsa zrobiłem kluski. Naczynia też zmywałem. Restaurator musi zaczynać od najprostszych czynności, poznać wszystko od zaplecza. Inaczej nie mógłby kierować personelem i wymyślać potraw.

Polecamy: Mateusz Gessler o rodzinie, dzieciństwie i relacjach z ojcem.

5/5
Mateusz Gessler całuje rybę
Copyright @Sonia Szóstak/AF Photo
5/5

Mateusz Gessler poproszony o przepis na szybkie i oryginalne danie odpowiedział:

Ja bym zrobił doradę z warzywnym leczo. Dobrze filetowaną rybę warto mieć w zamrażarce, tak na wszelki wypadek. Podsmażyć ją trzeba na patelni, na oliwie z oliwek lub na sklarowanym maśle. Trochę soli i pieprzu, a do tego cukinia, bakłażan, pomidory. I pesto z kolendrą, papryką, szczyptą chili. Przygotowanie całości potrwa do 20 minut, jeżeli trzeba ugotować ziemniaki. A jeśli podasz z makaronem lub pieczywem, to około 10 minut. Goście będą zachwyceni.

Polecamy: A co robi Mateusz, gdy nie gotuje?  Zdradzamy: lubi adrenalinę i tatuaże!

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

Bogna Sworowska o pracy w modelingu kiedyś i dziś…

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

FILIP CHAJZER w poruszającej rozmowie wyznaje: „Szukam swojego szczęścia w miłości, w życiu, na świecie…”. GOŁDA TENCER: „Ludzie młodzi nie znają historii. Patrzą do przodu (…). A ja robię wszystko, by ocalić pamięć”, mówi. JAN HOLOUBEK i KASPER BAJON: reżyser i scenarzysta. Czego nie nakręcą, staje się hitem. A jak wyglądają ich relacje poza planem filmowym? MONIKA MILLER od lat zmaga się z depresją i chorobą dwubiegunową, ale teraz za sprawą miłości pierwszy raz w życiu jest szczęśliwa.