Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe
KULINARIA

Trwa festiwal sztuki restauracyjnej, czyli Fine Dining Week. Jeszcze możesz się zgłosić!

To już 7. edycja jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce

REDAKCJA VIVA! 20 sierpnia 2019 20:07
Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

To już siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Nadchodzący Festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach, w tym premierowo w Szczecinie. Chefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju, zaserwują Gościom 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł za osobę. Festiwal sztuki restauracyjnej, znakomitych chefów i doskonałych składników pora rozpocząć! 

Fine Dining Week - rezerwacje

Wydarzenie numer jeden polskiej sceny finediningowej gromadzi doskonałe restauracje z całego kraju, w tej edycji będą to najlepsze adresy z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Śląska, Łodzi, Trójmiasta, Poznania i Szczecina.Wystarczy wymienić takie miejsca jak: Warszawska w Hotelu Warszawa, Amber Room, Grape z Wrocławia, Marconi w Hotelu Bristol, Słoną Wodę w Sopocie, by ocenić, że Festiwal zaspokoi najbardziej wymagających Gości.

Grape Wrocław, Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

W tej edycji nie zabraknie również wydarzeń towarzyszących, ogłaszanych stopniowo w trakcie trwania Festiwalu, wśród nich m.in. wyjątkowego menu w warszawskiej restauracji Senses 1* czy w restauracji Europejski Grill w hotelu Raffles Europejski Warsaw.

Nadchodząca edycja to celebracja najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych produktów – od lokalnych dostawców, ekologicznych, często certyfikowanych. Chefowie zaprezentują je w sezonowym menu, skomponowanym specjalnie na Fine Dining Week. Pięć dań zapewni Gościom wielozmysłowe doświadczenie na najwyższym poziomie.

Hotel Warszawa Neo System
Fot. Mat. prasowe

Stoliki można rezerwować od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września. System rezerwacji pozwala na pełne wpisanie się festiwalu w ideę zero waste. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie Gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień. Dzięki temu Chefowie Kuchni mogą zaplanować zakupy, odpowiadające zapotrzebowaniu. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood

Rezerwacji można już dokonywać za pośrednictwem stron ywww.FineDiningWeek.pl  

Aber Room, Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

Bisque z raków - Słona Woda.Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

Wideo

Urszula Dudziak ma 78 lat i mnóstwo pięknych planów: „Rozkwitłam na nowo po menopauzie”

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

Co powie tata? JAROSŁAW I OLIWIA BIENIUK we wzruszającej rozmowie o wchodzeniu córki w dorosłość, układaniu życia na nowo, sile wspomnień i ojcowskiej miłości. ALEKSANDRA KURZAK: „lubię być diwą”. O błyskotliwej karierze, zaręczynach po 10 dniach znajomości i intymności. DOROTA I CZESŁAW MOZILOWIE razem pracują, podróżują, oglądają seriale, tańczą... Co jest receptą ich udanego związku? WOJCIECH MECWALDOWSKI to artysta, aktor i... introwertyk. Co oznacza dla niego „życie pełną gębą”? Ikar polskiego dziennikarstwa... Jaki był prywatnie? Wzloty i upadki KAMILA DURCZOKA.