Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe
KULINARIA

Trwa festiwal sztuki restauracyjnej, czyli Fine Dining Week. Jeszcze możesz się zgłosić!

To już 7. edycja jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce

REDAKCJA VIVA! 20 sierpnia 2019 20:07
Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

To już siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Nadchodzący Festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach, w tym premierowo w Szczecinie. Chefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju, zaserwują Gościom 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł za osobę. Festiwal sztuki restauracyjnej, znakomitych chefów i doskonałych składników pora rozpocząć! 

Fine Dining Week - rezerwacje

Wydarzenie numer jeden polskiej sceny finediningowej gromadzi doskonałe restauracje z całego kraju, w tej edycji będą to najlepsze adresy z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Śląska, Łodzi, Trójmiasta, Poznania i Szczecina.Wystarczy wymienić takie miejsca jak: Warszawska w Hotelu Warszawa, Amber Room, Grape z Wrocławia, Marconi w Hotelu Bristol, Słoną Wodę w Sopocie, by ocenić, że Festiwal zaspokoi najbardziej wymagających Gości.

Grape Wrocław, Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

W tej edycji nie zabraknie również wydarzeń towarzyszących, ogłaszanych stopniowo w trakcie trwania Festiwalu, wśród nich m.in. wyjątkowego menu w warszawskiej restauracji Senses 1* czy w restauracji Europejski Grill w hotelu Raffles Europejski Warsaw.

Nadchodząca edycja to celebracja najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych produktów – od lokalnych dostawców, ekologicznych, często certyfikowanych. Chefowie zaprezentują je w sezonowym menu, skomponowanym specjalnie na Fine Dining Week. Pięć dań zapewni Gościom wielozmysłowe doświadczenie na najwyższym poziomie.

Hotel Warszawa Neo System
Fot. Mat. prasowe

Stoliki można rezerwować od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września. System rezerwacji pozwala na pełne wpisanie się festiwalu w ideę zero waste. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie Gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień. Dzięki temu Chefowie Kuchni mogą zaplanować zakupy, odpowiadające zapotrzebowaniu. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood

Rezerwacji można już dokonywać za pośrednictwem stron ywww.FineDiningWeek.pl  

Aber Room, Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

Bisque z raków - Słona Woda.Fine Dining Week
Fot. Mat. prasowe

Wideo

Zobaczcie 12 najgorętszych trendów na wiosnę 2020!

Polecamy

Top

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

BEATA TADLA: „Obiecaliśmy sobie z Rafałem, że nie będziemy opowiadać o naszym związku w mediach. Rafał nie jest osobą publiczną”. Dlaczego SZYMON MAJEWSKI mówi o sobie: „dożywotni maminsynek”? Aneta Hickinbotham produkowała głośną „Ostatnią rodzinę”, nominowane do Oscara „Boże Ciało” i pracowała przy filmie „Troja”. Dlaczego została producentką, a nie… lekarzem? A także oscarowe zaskoczenia i karnawałowe szaleństwo w Rio.