STYL ŻYCIA

Macie ochotę na ciastko z płatkiem złota?

Zapraszamy do nowej cukierni Lourse Warszawa!

Marcin Brzeziński 25 listopada 2018 14:30

Zapraszamy do cukierni Lourse, która mieści się w nowo otwartym warszawskim hotelu Raffles Europejski. To miejsce nawiązuje do tradycji kultowej kawiarni, którą w 1821 roku założył w Warszawie Szwajcar Wawrzyniec Lourse. W legendarnym Loursie bywali wielcy polscy pisarze jak Bolesław Prus, Henryk Sienkiewicz czy Władysław Reymont. Cenił go także marszałek Józef Piłsudski. Dzisiaj szefem Loursa jest Dawid Makurat, który do przygotowania swych deserów wykorzystuje oryginalne dziewiętnastowieczne receptury.  Z którego ciastka jest szczególnie dumny? Co jeszcze znajdziemy w nowym Loursie? Zobaczcie!

Nowa cukiernia Lours w hotelu Raffles Europejski.
Fot. Materiały prasowe

Wideo

Za nami 25 lat tworzenia magazynu VIVA!. Tak wraz z gwiazdami zapamiętaliśmy ten wyjątkowy czas

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

JULIA WIENIAWA o magii sceny, dorastaniu na oczach widzów, manii kontroli i miłości. ADRIANNA BIEDRZYŃSKA i MICHALINA ROBAKIEWICZ – Matka i córka opowiadają, jak gra się im na jednej scenie i nosi... te same ubrania. JERZY SKOLIMOWSKI: Artysta wszechstronny – reżyser, scenarzysta, poeta i malarz, w szczerej rozmowie o życiowej rewolucji. W cyklu Kobiety ikony – co się dzieje z… SOPHIA LOREN, bogini kina, zjawiskowa piękność, która na swoje miejsce na Ziemi wybrała Rzym zamiast Hollywood. W cyklu Podróże – gdzie jeżdżą gwiazdy: Greckie wyspy. Tu odpoczywają JOANNA PRZETAKIEWICZ, ANNA PUŚLECKA i RITA ORA. Sztuka gotowania JOANNY BRODZIK.