Magda i Laura Gessler
Fot. Viva! (11/2013)
VIVA! Tylko u nas

Kim jest i czym się zajmuje córka Magdy Gessler?

Lara ma na swoim koncie sporo sukcesów

Hades 23 maja 2013 07:03
Magda i Laura Gessler
Fot. Viva! (11/2013)

Magda Gessler jest aktualnie jedną z największych gwiazd telewizji. Jej programy "Kuchenne rewolucje" i "MasterChef" biją rekordy oglądalności. W ostatnim numerze "Vivy!" restauratorka postanowiła przedstawić bliżej światu swoją córkę Larę, z której jest bardzo dumna.

Mimo iż Gessler od zawsze miała mało czasu dla dzieci, to starała się z nimi spędzać każdą wolną chwilę. Jednak Lara nie ma jej tego za złe. Uważa, że rozłąki z matką były dla niej lekcją życia.

- Może gdyby cały czas była ze mną i odsuwała ode mnie wszystkie przeszkody, stałoby się tak, jak z dziećmi znajomych moich rodziców. One teraz są bananami, wydają pieniądze, których same nie zarobiły, nigdy nie pracowały i nic nie potrafią. To kalectwo. Tak naprawdę fakt, że musiała sobie radzić sama, był dla mnie zbawienny - wyznała w "Vivie" Lara Gessler.


Magda Gessler nigdy nie wywierała presji na córce, aby ta poszła w jej ślady. Jednak ta talent kulinarny musiała wyssać chyba z dzieciństwie z jej mlekiem. Aktualnie Lara mieszka w Londynie i jest cukiernikiem w trzygwiazdkowej restauracji Michelina. Jednak do wszystkiego doszła sama, bez powoływania się na znane nazwisko.

- Cukiernictwo to kwestia tego, że spędziłam sporo czasu z tatą, a on jest cukiernikiem - wyjaśnia Lara. Musiałam przekonać się, że jestem w stanie tam w ciągu pięciu dni znaleźć pracę w pięciogwiazdkowym hotelu i renomowanej restauracji, że poradzę sobie, nawet nie mając doświadczenia. Na szczęście nazwiska Gessler nikt w Londynie nie zna - dodaje.


Restauratorka nie spodziewała się, że jej córka będzie chciała zrobić karierę w branży gastronomicznej.

- Myślałam, że zemdleję, kiedy się o tym dowiedziałam, bo wcześniej uciekała od kuchni, jak diabeł od święconej wody. Ale ją od dzieciństwa cieszyły smaki, jak mnie. Już jako dwuletnia dziewczynka uwielbiała anchois, kawior i kotleciki jagnięce - wspomina Magda Gessler.


Jak widać kulinarne tradycje rodziny Gesslerów śmiało mogą być kontynuowane przez kolejne pokolenie. Być może w przyszłości Lara również, jak jej matka zostanie kolejną kulinarną gwiazdą.

Wideo

Wiosna 2020 - design, kulinarne inspiracje, podróże bez wychodzenia z domu!

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

BOJARSKA-FERENC, CHODAKOWSKA, LEWANDOWSKA, RUBIK, JĘDRZEJCZYK, SKURA… – ich wspaniałe figury, zdrowie, niesamowita energia, kreatywność to efekt wyrzeczeń, restrykcyjnych diet, a może dobrych genów? Nowa gwiazda modelingu KAROLINA PISAREK zdradza, czemu zawdzięcza sukces. Kierowca rajdowy LESZEK KUZAJ – ryzyko to jego specjalność! A także intrygująca historia JOGI oraz skąd się wzięło SPA.