Hotel Dr Irena Eris
Fot. materiały prasowe
VIVA! Tylko u nas

Beskidzkie smaki na Dr Irena Eris Tasty Stories

Jakie potrawy degustowali goście Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy–Zdroju?

Katarzyna Piątkowska 24 września 2019 16:31
Hotel Dr Irena Eris
Fot. materiały prasowe

Dr Irena Eris Tasty Stories w Krynicy-Zdroju to cykliczny projekt kulinarny, który przybliża gościom Hoteli SPA Dr Irena Eris bogactwo znakomitej jakości produktów lokalnych oraz opowiada o ich wytwórcach.

W Krynicy–Zdroju po raz trzeci odbył się finał beskidzkiej edycji projektu. Jego zwieńczeniem była ekskluzywna, plenerowa kolacja z menu degustacyjnym przygotowana przez szefa kuchni krynickiego Hotelu SPA Janusza Myjak i zaproszonych do współpracy utytułowanych szefów z różnych regionów Polski.

Wykwintne menu

W tym roku gotowali gościnnie Mariusz Siwak i Mariusz Jamroszczyk oraz Patrycja Stefanów-Kot. Spośród siedmiu dań menu stanowiącego wirtuozerski popis szefów trudno było im wskazać to najlepsze. Furorę zrobił zarówno mus grzybowy z oliwą porową, jak i perliczka w towarzystwie kaszy gryczanej czy jesiotr z rabarbarem, z idealnym pairingiem win dobranych przez Wineonline. Wyjątkowa atmosfera nie opuszczała gości do późnych godzin wieczornych, którzy docenili kunszt kulinarny szefów gromkimi brawami.

Filmowe emocje

Kulinarnym przeżyciom towarzyszyły dodatkowe atrakcje - pokaz filmu „Wino we krwi” (przygotowany przez Films For Food) połączony z degustacją win polskich z Winnicy Chodorowa oraz kiermasz produktów lokalnych. Następne spotkanie z cyklu Dr Irena Eris Tasty Stories już 18-20 października w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie kończące mazurską edycję. DrIrenaErisTastyStories.com.

Goście zasiedli przy elegancko udekorowanych stołach

Dr Irena Eris Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Katarzyna Szymkiewicz (Konsultant PR Hoteli SPA Dr Irena Eris, współtwórczyni projektu Dr Irena Eris Tasty Stories), Daria Pawlewska (redaktor naczelna i współwydawca magazynu KUBKUK), Wojciech Sporek (Dyrektor Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój), Anna Pikuła  (Kierownik ds. Marketingu, PR i Relacji Hoteli SPA Dr Irena Eris, liderka projektu Dr Irena Eris Tasty Stories)

Dr Irena Eris Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Lucyna Zembowicz (Films For Food), Anna Pikuła (Kierownik ds. Marketingu, PR i Relacji Hoteli SPA Dr Irena Eris, liderka projektu Dr Irena Eris Tasty Stories) i Jakub Gutek (Films For Food)

Dr Irena Eris Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Wykwintne menu przygotował szef kuchni Hotelu Dr Irena Eris Krynica–Zdrój Janusz Myjak

Dr Irena Eris Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Janusz Myjak i zaprzyjaźnieni szefowie kuchni sprawili, że goście długo będą wspominać beskidzkie smaki

Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Przepięknie nakryte stoły zachwycały tak samo jak wykwintne beskidzkie smaki

Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

O komfort gości dbali doskonali kelnerzy z Hotelu SPA Dr Irena Eris

Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Kolacja "Tasty Stories" odbyła się po raz trzeci

Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Goście bawili się do późnych godzin nocnych

Tasty Stories
Fot. materiały prasowe

Wideo

Za nami 25 lat tworzenia magazynu VIVA!. Tak wraz z gwiazdami zapamiętaliśmy ten wyjątkowy czas

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

LENKA I JAN KLIMENTOWIE o trudnej drodze do rodzicielstwa i o tym, jak narodziny Cristiana zmieniły ich związek. ANDRZEJ SEWERYN: czy czuje się autorytetem, czym jest dla niego sztuka i najważniejsze życiowe role. HELENA ENGLERT: dlaczego wolała studiować w Stanach, a potem wróciła do Polski i czy znane nazwisko to atut? LISA MARIE PRESLEY miała bajkowe dzieciństwo, które zakończyło się wraz ze śmiercią ojca, i smutne życie, bo znane nazwisko nie przyniosło jej szczęścia.