Restauratorka obchodzi dzisiaj urodziny!

Weronika Kostyra 10 lipca 2019 18:30

Program Kuchenne rewolucje od lat budzi zainteresowanie widzów i to właśnie dzięki niemu restauratorka stała się znana. Każdy kolejny odcinek jest zupełnie różny od poprzedniego, a jego prowadząca staje przed nowymi wyzwaniami, pomagając podupadającym restauracjom stanąć na nogi. Dla bezkompromisowej Magdy Gessler  liczy się jednak efekt jej starań, a nie konwenanse, dlatego dała się widzom poznać jako srogi krytyk, którego uwadze nie umkną nawet najmniejsze niedociągnięcia w działaniu lokalu czy jakości serwowanych potraw.

Najlepsze wypowiedzi Magdy Gessler

Magda Gessler obchodzi dzisiaj 66 urodziny! Restauratorka słynie z ciętego języka, a jej celne riposty i komentarze są później powtarzane przez fanów, którzy uwielbiają osobowość Magdy Gessler. Niedawno zakończył się dziewiętnasty (!) już sezon programu, który jak zawsze był na najwyższym poziomie. Wybraliśmy najlepsze do tej pory cytaty z Kuchennych rewolucji.

Kiedyś w jednej z restauracji w czasie inspekcji kuchni Magda Gessler zastała bardzo brudne patelnie pokryte warstwą zwęglonej sadzy. Zbulwersowana zwróciła się do właściciela: „Dłuto trzeba byłoby wziąć, bo to jest rzeźba prawie. Poproszę dłuto! Dłuto i młotek. Poczekam. Znajdzie się dłuto i młotek, to przyjdę z powrotem. Studiowałam rzeźbę, więc to akurat dla mnie. Lubię się wyżywać na gównie”, po czym energicznie zaczęła czyścić patelnię za pomocą tych narzędzi.

Jakie jeszcze teksty padły w ostatnich odcinkach? Zapraszamy do galerii. Uwaga! Nie wszystkie nadają się dla wrażliwych uszu... 

1/10
Magda Gessler, Kuchenne rewolucje
Copyright @Instagram @magdagessler_official
1/10

„Nadzwyczajne miejsce. Nie dziwię się, że kelner płakał, kiedy podawał menu”

2/10
Magda Gessler, Kuchenne rewolucje
Copyright @Instagram @magdagessler_official
2/10

„Co ty robisz? Dupy nie odróżniasz od szyi?!”

3/10
Magda Gessler, Kuchenne rewolucje
Copyright @Instagram @magdagessler_official
3/10

„Restauracja nie jest po to, żeby jeść bidnie, tylko żeby jeść dobrze. Bidę to ludzie mają w domu”

4/10
Magda Gessler
Copyright @Instagram @magdagessler_official
4/10

„Tym tatarem to można wybić komuś oko”

5/10
Magda Gessler, Kanada
Copyright @Instagram/Magda Gessler
5/10

„Zrazy, które wyglądają jakby spadły za lodówkę na tydzień”

6/10
Magda Gessler, „Kuchenne rewolucje’’
Copyright @X-news
6/10

„To jest jak umieralnia. Tu się wchodzi jak do domu pogrzebowego”

7/10
Magda Gessler
Copyright @Instagram @magdagessler_official
7/10

„Dosyć gówna i rzeczy w kolorze gówna”.

8/10
Magda Gessler
Copyright @Instagram @magdagessler_official
8/10

„Śmierdzi to jak samiec, samiec, który się nie wyżył”, powiedziała o golonce, która wydzielała przykry zapach...

9/10
Magda Gessler
Copyright @Instagram @magdagessler_official
9/10

„Takie jedzenie wyprasza, więc czuję się wyproszona”.

10/10
Magda Gessler
Copyright @Instagram @magdagessler_official
10/10

„W Chrzanowie jedzenie nie jest do chrzanu. Ono jest do dupy”

Wideo

Piękni, szczęśliwi, zakochani. Tak Karol i Małgorzata Strasburgerowie pozowali w sesji dla VIVY!  

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

Aktorka żyje eko, chce zmieniać i chronić świat! „Nabrudziliśmy, musimy posprzątać, to nasz obowiązek. Albo zginiemy”, mówi MAJA OSTASZEWSKA. Antropolożka, wykładowczyni. Jak być matką, uczyła się od… szympansów - JANE GOODALL. TOMASZ MICHNIEWICZ: „W masowym wydaniu turystyka jest niszczycielską siłą, za co biorę częściową odpowiedzialność”, mówi. A także: słoni jest coraz mniej, coraz częściej rodzą się bez słoniowych ciosów. Czy można im skutecznie pomóc? W świecie zwierząt: Ferenstein-Kraśko, Sarapata, Zgrabczyńska, Olbrychscy, Tuszyńska, Urbańska, Jemioł, Dowbor… Zwierzęta są dla nich jak rodzina.