Początek roku 2013 przyniósł ostrą wymianę zdań między Magdą Gessler i Michelem Moranem. Francuski szef kuchni stwierdził publicznie, że jego koleżanka ze stacji nie wygrałaby MasterChefa i musiałaby oddać fartuch. Na te słowa restauratorka odpowiedziała, że „niscy mężczyźni mają duże problemy”. Potem za to zdanie przeprosiła i przyznała, że było jej po prostu przykro, że Michel ocenił jej kuchnię a nigdy nie odwiedził U Fukiera. Potem się to zmieniło.

Reklama

Michel Moran o wizycie w restauracji Magdy Gessler

Przy okazji pobytu na planie MasterChefa zapytaliśmy Michela Morana, czy miał okazję spróbować dań Magdy Gessler. Okazuje się, że juror programu był w najsłynniejszej restauracji gwiazdy TVN. Jakie miał wrażenie? Jedno go mocno, choć pozytywnie, zaskoczyło! Porcje. „Byliśmy w U Fukiera z żoną. To jedna z najstarszych i najpiękniejszych restauracji w jakiej byłem w Polsce. Nigdy nie zapomnę, że zamówiłem tam kaczkę i dostałem aż pół kaczki! To było szaleństwo. Było bardzo smaczne, ale równie dobrze wspominam klimat tej restauracji. ”, wyznał nam przed kamerą kucharz.

Dodał też, że dziś on i Magda wyznają podobną kulinarną filozofię. „Celem Magdy zawsze była jakość, tradycja, Polska. To nas łączy, że walczymy o uśmiech gości, a nie np. gwiazdki Michelin”, podkreślił w rozmowie z VIVA.pl ulubieniec widzów.

Wojciech Olszanka/Dzien Dobry TVN/East News

Michel Moran otwiera nową restaurację

Ponad rok temu, wiosną, Michel Moran zamknął warszawskie Bistro de Paris. Dopiero teraz szef kuchni wyznał, co dziś dzieje się z lokalem i czy pandemia miała wpływ na jego decyzję. „Restauracja się zamknęła, bo… sprzedaliśmy ją. Klucze nowemu właścicielowi oddawałem na początku marca, a dopiero potem przyszła pandemia. Ale to nieduża strata, bo już we wrześniu otwieram nowe miejsce”, zapowiedział w rozmowie z VIVA.pl juror MasterChefa.

Czytaj też: Tak mieszka Magda Gessler

Zobacz także

Gdzie będziemy mogli wkrótce dobrze zjeść? „Teraz chciałem spokoju, więc restauracja będzie w Izabelinie, pod Warszawą blisko Kampinosu. To ma być miejsce dla rodzin, dla każdego. Chcę wykonywać swój zawód z wielkim sercem i uśmiechem”, dodał przed kamerą Michel.

Reklama

Bardzo mu kibicujemy. Jedną część wywiadu z miłośnikiem kuchni możecie zobaczyć na górze strony, a drugą na YouTubie Magazynu VIVA!. Zapraszamy.

Reklama
Reklama
Reklama