Jak wygląda dieta księżniczki Beatrycze?
Znamy zasady, których musi przestrzegać!
Księżniczka Beatrycze jest w ciąży ze swoim pierwszym dzieckiem, które przyjdzie na świat już niedługo. Przyszła mama wygląda doskonale, dlatego wszyscy zastanawiają się, na jakiej jest diecie. Jak się okazuje o jej zdrowe menu przed ślubem, gdy mocno schudła, dbała dietetyczka i przyjaciółka, Gabriela Peacock. Można więc przypuszczać, że nadal to robi. Co więc je na co dzień księżniczka?
Dzień księżniczki Beatrycze
Magazyn Hello dotarł do diety polecanej i sprawdzonej przez Gabrielę Peacock. To właśnie dzięki niej Beatrycze schudła i utrzymała doskonała sylwetkę. I choć dieta ta jest przeznaczona zarówno dla wegetarian jak i osób jedzących mięso, można przypuszczać, że Beatrycze wybiera wariant bez białka zwierzęcego, podobnie jak przed ciążą.
Śniadanie
6-9 rano: „Postaw na dobrej wielkości śniadanie, które zapewni energię na cały dzień", rekomenduje Gabriela. Dlatego poleca, by rano zjeść jajka z warzywami, chleb żytni, owoce, owsiankę proteinową lub granolę z niesłodzonym jogurtem.
Lunch
11.00-14.00: Gabriela twierdzi, że podczas drugiego posiłku najlepiej skupić się na „białku, warzywach i pełnych ziarnach". Dobrym przykładem bogatych w nie dań mogą być warzywa z kurczakiem, tofu lub rybą, a także quinoa, brązowy ryż lub słodkie ziemniaki. Można też przygotować sos na bazie octu jabłkowego i świeżych ziół (te gotowe zawierają za dużo soli i konserwantów).
Podwieczorek
Godzina 16-17: Gabriela potwierdza, że zjedzenie podwieczorku to sposób na ustabilizowanie poziomu cukru we krwi, aby uniknąć spadku energii. Radzi jednak, by unikać słodzonych produktów i wybierać przekąski wysokobiałkowe, takie jak kawałek sera z owocami, jogurt, mała garść orzechów lub nasion, koktajl proteinowy w proszku, jabłko z masłem orzechowym masło orzechowe albo hummus i sałatkę.
Zobacz także: Wnuczka Elżbiety II naruszyła rodzinną tradycję świąteczną. Złamała królewski protokół
Kolacja
6-8pm: Gabriela ma tutaj jedną radę: „Wieczorny posiłek powinien być mniejszy niż lunch i śniadanie". Co najlepiej przygotować o tej porze? Sprawdzi się nietłusta ryba, tofu lub indyk z warzywami gotowanymi na parze i sałatą. To gwarancja zrównoważonego i pożywnego posiłku.