Reklama

Kourtney Kardashian stworzyła niedawno portal Poosh, który okazał się być kopalnią inspiracji! Oprócz propozycji wnętrzarskich i kosmetyków godnych polecania, znajdują się tu przepisy na zdrowe desery, których nie można nie wypróbować!

Reklama

PRZECZYTAJ O: Hummus czy guacamole...? Połącz je, przygotowując przepyszny guacummus!

Zdrowe przepisy Kourtney Kardashian

Oto słodkości, polecane przez Kourtney Kardashian – koniecznie wypróbuj!

Zdrowe poranne muffnki

Babeczki z bananów i płatków owsianych to doskonały wybór śniadaniowy! Posiłek nie zawiera glutenu oraz mleka, ale za to kwasy tłuszczowe omega-3, błonnik i białko. Te muffinki są pełne słodkiego smaku, a przygotowanie ich jest wyjątkowo łatwe i trwa zaledwie 40 minut. Jak je zrobić?

Potrzebujesz:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki ekologicznego syropu klonowego
  • 2 łyżeczki wanilii
  • 1 szklankę niesłodzonego mleka migdałowego
  • 3/4 szklanki jogurtu kokosowego
  • 3 filiżanki płatków owsianych bez glutenu
  • 1 łyżkę nasion chia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • opcjonalnie wiórki z ciemnej czekolady

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. W tym czasie w dużej misce dokładnie wymieszaj banany, jajka, syrop klonowy, mleko, jogurt kokosowy i wanilię. Dodaj zmielone płatki owsiane, nasiona chia, proszek do pieczenia, cynamon oraz wiórki czekoladowe, i ponownie dokładnie wymieszaj. Wypełnij masą foremki do muffinków i piecz w 350 stopniach przez 30 minut.

Bezglutenowe ciasteczka z masłem orzechowym

Te bezglutenowe ciastka czekoladowe z masłem orzechowym bez wątpienia będą Twoim hitem! Mała wskazówka – chociaż większość piekarników się różni, idealny czas pieczenia wynosi 11 minut. Wtedy ciasteczka są perfekcyjne!

Potrzebujesz:

  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki ekologicznego syropu klonowego
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 3/4 szklanki niesłodzonego masła orzechowego (lub dowolnego innego)
  • 3/4 szklanki mąki migdałowej
  • 1 łyżeczki wanilii
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • odrobinę gałki muszkatołowej (opcjonalnie)
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • opcjonalnie wiórki z ciemnej czekolady (1/3 szklanki)

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. W dużej misce wymieszaj jajko, syrop klonowy i cukier kokosowy. Dodaj masło orzechowe i ponownie bardzo dokładnie wymieszaj. Dorzuć mąkę migdałową, wanilię, cynamon, gałkę muszkatołową, sodę, sól i wiórki czekoladowe, jeśli chcesz. Użyj łyżki do lodów, aby stworzyć idealne kulki z ciasta – ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 350 stopni przez 11 minut.

Naleśniki z dodatkiem herbaty matcha

Naleśniki występują w najróżniejszych kształtach, rozmiarach i smakach, ale to jedna z ulubionych odmian Kourtney Kardashian: matcha. Ta smaczna i subtelna alternatywa z pewnością Ci się spodoba! Zielony deser możesz podawać ze świeżymi owocami, aby uzyskać dodatkowy smak.

Potrzebujesz:

  • 2 jajka
  • 2/3 szklanki mleka migdałowego
  • 1/4 szklanki stopionego oleju kokosowego + dodatkowo olej do smażenia na patelni
  • 1/4 szklanki nierafinowanego cukru organicznego
  • 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego
  • 1 szklankę mąki (bezglutenowej)
  • 2 łyżki proszku matcha
  • 1 łyżkę proszku do pieczenia
  • szczyptę soli

W dużej misce wymieszaj jajka, mleko migdałowe, roztopiony olej kokosowy, cukier trzcinowy i ekstrakt waniliowy. Dodaj mąkę bezglutenową, proszek matcha, proszek do pieczenia i sól. Resztę oleju kokosowego rozgrzej na patelni. Za pomocą łyżki sformuj z ciasta mini naleśniki (jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj jeszcze jedną łyżkę mąki). Smaż, aż obie strony będą złociste. Udekoruj naleśniki truskawkami i syropem klonowym.

Reklama

Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama