Reklama

Śmiało można powiedzieć, że ten rok należy do Woli, a dokładniej do Browarów Warszawskich. To miedzy innymi dzięki temu miejscu, zapomniana dzielnica odżyła – i architektonicznie, i kulinarnie. Browary Warszawskie to idealne miejsce zarówno na załatwienie codziennych spraw, jak i na celebrowanie ważnych chwil w gronie najbliższych. My postawiliśmy na odkrycie restauracji, która niedawno dołączyła do browarowej rodziny – mowa o Gastronomji, która zachwyci kubki smakowe każdego miłośnika polskiej kuchni w nietypowym nowoczesnych wydaniu.

Reklama

ZOBACZ: Uwielbiasz krem z dyni? Oto 3 smakowite przepisy, które zawsze się sprawdzają

Restauracja Gastronomja to ciekawy koncept z kuchnią starowarszawską z półfrancuskim serwisem. Można zatem uznać, że to miejsce to idealne połączenie kulinarnych tęsknot znad Wisły i Sekwany, uzupełnione smakami z innych zakątków Europy. Najwięcej satysfakcji odnajdą tu amatorzy mięsa, którzy mogą przebierać wśród wolno pieczonych żeberek wołowych, wieprzowych i jagnięcych, a także doskonałej jakości steków z sezonowanej wołowiny. Ale bez obaw – dla osób wege i wegan również znajdą się pozycje w menu, które są w stanie rozpieścić tak podniebienie, że będzie się chciało wracać po więcej i więcej!

mat. pras.

Rozmaite dania są tu przygotowywane lub wykańczane bezpośrednio przy stoliku gości: zarówno polski tatar, jak i francuskie grasice. O poziom dań dba niezastąpiony szef kuchni - Daniel Saczuk, który pracował wiele lat w znanych restauracjach jak „U kucharzy” w hotelu Europejskim, następnie w „Soul Kitchen” i „Żebra i Kości”. Ofertą Gastronomji nie będą zawiedzeni także fani muzyki na żywo – na stojącym tu pianinie regularnie wybrzmiewa soul i jazz.

CZYTAJ TEŻ: Najlepsze przepisy na gorące napoje w świątecznym wydaniu na Boże Narodzenie 2021!

Kolejny wizualny aspekt, który zachwyca to otwarta kuchnia. I to nie tylko otwarta na ciekawość oczu bywalców, którzy podejrzą kuchnię od kuchni. Ta jej otwartość pozwala zająć miejsce wokół kuchni, by cieszyć się jedzeniem na oczach przyrządzających dania i desery chefów i sous-chefów. Wnętrza, które wypełniają stoliki gotowe na gości, są dopracowane w każdym calu. Gastronomja to kolory, dodatki i warszawski styl, który zachwyci każdego, kto tutaj trafi.

mat. pras.

Browary Warszawskie to bez wątpienia najgorętsze miejsce na Woli. Warszawiacy zyskali niesamowitą przestrzeń, gdzie kuchnia całego świata, wykwintne desery, chwalone w branży wypieki, idealnie zaparzona kawa czy niebanalne sklepy i punkty usługowe czekają na gości każdego dnia. Na przedświąteczne spotkania warto wybrać się również do takich miejsc jak do wielu innych restauracji, które znajdują się na terenie kompleksu. Ale o tym musicie przekonać się już sami!

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama