Dining Week, Why Thai
Fot. Materiały prasowe
ZE ŚWIATA KULINARIÓW

Odkryj menu nie z tej ziemi podczas Dining Weeka 2022!

Poznaj szczegóły kulinarnego projektu

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA 7 lipca 2022 17:55
Dining Week, Why Thai
Fot. Materiały prasowe

Boczniak ostrygowaty w panco z limonką, miętą oraz dżemem z chili; ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka oraz nitkami chilli, a może jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, trzema rodzajami kawioru? Jesteście ciekawi, jak smakują takie niecodzienne połączenia? Jeśli tak, koniecznie wybierzcie się na Dining Week, który startuje już 6 lipca. Najzdolniejsi Szefowie Kuchni specjalnie na festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty oraz w prezencie dla każdego gościa niespodziankę smakową amuse-bouche, której nie znajdziemy w regularnej karcie! Menu nie z tej ziemi można rezerwować na www.DiningWeek.pl!

Dining Week 2022 - szczegóły, menu, restauracje

Wiosenna edycja Dining Weeka potrwa od 6 do 31 lipca. Najzdolniejsi Szefowie Kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują Gościom trzy i pięciodaniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche i festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water w okazyjnej cenie (do -50%). Kto ma ochotę wybrać się w kosmiczną podróż po smakach nie z tej ziemi? Zapnijcie pasy i sprawdźcie, co proponują topowe restauracje! To więcej niż pewne, że ich menu wyrwie Was z krzeseł!

#Frank Winebar&Shop

Stołeczny Frank Winebar&Shop wszystkich miłośników mięsa zaprasza na duszone policzki i ozory z dzika w czerwonym winie, zapiekane z topinamburem, jeżynami i miodem spadziowym. Pycha!

Dining Week, Frank
Fot. Materiały prasowe

#Why Thai (Poznań)

Miłośnicy tajskich smaków łączcie się! W poznańskim Why Thai czeka na Was boczniak ostrygowaty w panco z limonką, miętą oraz dżemem z chili!

Dining Week, Why Thai
Fot. Materiały prasowe

#ORSO (Knurów)

Jeśli będziecie na śląsku, koniecznie zajrzyjcie do restauracji ORSO w Knurowie. Szef kuchni specjalnie na festiwal przygotował ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka, nitkami chilli oraz oliwą lubczykową.

Dining Week, ORSO
Fot. Materiały prasowe

#Niesztuka (Gdańsk)

Ta propozycja od gdańskiej Niesztuki przeniesie Was do innej galaktyki! W karcie dań czeka jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, trzema rodzajami kawioru oraz szczypiorkiem.

Dining Week, Niesztuka
Fot. Materiały prasowe

Festiwalowe rezerwacje trwają na stronie www.DiningWeek.pl. Warto się jednak spieszyć, liczba najlepszych stolików jest ograniczona. Festiwal potrwa od 6 do 31 lipca w siedmiu regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Najlepsi szefowie kuchni z ponad 100 najsłynniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni. W festiwalowej cenie 99 zł i 149 zł dostępne będą trzy i pięciodaniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche. Tradycyjnie wszyscy goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

Rezerwacje trwają na www.DiningWeek.pl. Warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.  

TAGI #kuchnia

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

„Miałem szczęście do kobiet”… Jerzy Stuhr o mamie i babci w ostatnim wywiadzie dla VIVY.pl

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

ANITA SOKOŁOWSKA zdobyła sympatię widzów jako Zuza w „Przyjaciółkach”. Wytańczyła Kryształową Kulę. Teraz przyszedł czas na realizowanie swoich projektów i marzeń. URSZULA DUDZIAK I GRZECH PIOTROWSKI: dwie silne osobowości, dwa pokolenia. Diwa jazzu i wirtuoz saksofonu połączyli siły w niesamowitym projekcie „WE” dla pokoju na świecie. KRZYSZTOF MIRUĆ: architekt z wykształcenia, osobowość telewizyjna, z zamiłowania projektant wnętrz o swojej drodze do sukcesu.