Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe
ZE ŚWIATA KULINARIÓW

Instytut Sztuki Kulinarnej to niezwykłe miejsce na mapie stolicy. Poznaj jego sekrety

To wyjątkowa oferta dla każdego, bez względu na doświadczenie

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA 11 czerwca 2024 16:56
Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Ulica Postępu w Warszawie bardziej niż z czym innym kojarzy się z przeszklonymi biurowcami i korkami w późnych godzinach popołudniowych. Ostatecznie przecież tak zwany Mordor to centrum warszawskiego biznesu i miejsce pracy dziesiątek tysięcy osób. Niemałym zaskoczeniem może być więc fakt, że pod adresem Postępu 5 znajdziemy przestronne podwórko gastronomiczne, a w nim największą szkołę kulinarną w Polsce – Instytut Sztuki Kulinarnej.

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Licząca 900m2 kreatywna przestrzeń do gotowania dzieli się na cztery w pełni wyposażone studia i umożliwia naukę gotowania, kulinarne eksperymentowanie, firmowe spotkania czy sesje zdjęciowe. Nadrzędną misją Instytutu jest edukacja w zakresie kulinariów, dlatego też lista oferowanych szkoleń jest naprawdę rozbudowana. Kuchnie świata od Francji aż po Tajlandię, wegańskie gotowanie, parowanie wina i jedzenia, cukiernictwo czy grill w sąsiadującym z obiektem ogrodzie miejskim to tylko część szkoleniowych usług oferowanych przez ISK. Poziom kuchennego zaawansowania kursanta nie gra roli – siedemnastoletnie doświadczenie na rynku zaowocowało pokaźną bazą doświadczonych i uznanych trenerów, którzy poszerzą kulinarne horyzonty zarówno totalnych amatorów, jak i nieustannie rozwijających się profesjonalistów.

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Oferta warsztatowa Instytutu kierowana jest więc do kulinarnych pasjonatów, którzy niezależnie od stopnia zaawansowania pragną rozwijać swoje umiejętności i poszerzać wiedzę. Warsztaty w Instytucie rozpoczynają się od solidnej dawki teorii o historii, kulinarnych zwyczajach i wykorzystywanych w danej kuchni składnikach. Bez obaw, części teoretycznej daleko do nudnego wykładu - pasja prowadzących jest gwarantem inspirującej opowieści o kulinarnej i kulturowej różnorodności tego świata. Kreatywnie rozbudzeni uczestniczy przechodzą następnie do części praktycznej, w której zdobytą wiedzę wykorzystują do przygotowania aż czterech różnych dań.

Kurs kulinarny na Postępu 5 to jednak nie tylko nauka gotowania pod czujnym okiem kulinarnych ekspertów, to również niepowtarzalna atmosfera współpracy towarzysząca powstawaniu każdego z dań. Nieważne więc, czy na kurs zdecydujesz się przyjść sam czy w towarzystwie bliskich osób - grupowy podział na czas gotowania pozwoli Ci spędzić cenny czas z bliskimi lub zawrzeć nowe, być może długotrwałe relacje. Więziotwórczy aspekt wspólnego gotowania z pewnością docenią również klienci firmowi poszukujący oryginalnych form integracyjnych dla swoich zespołów. Do nich Instytut Sztuki Kulinarnej kieruje ofertę zindywidualizowanych warsztatów kulinarnych, spotkań integracyjnych, okolicznościowych czy wynajmu w pełni wyposażonych studiów kulinarnych.

Liczące już ponad 60 000 grono przeszkolonych osób każdego dnia powiększa się o kolejnych kursantów obdzielonych wiedzą, jedzeniem i pasją do gotowania. Kryterium koniecznym do wyruszenia w kulinarną podróż z Instytutem Sztuki Kulinarnej jest tylko chęć rozwoju swoich umiejętności i poszerzenia kulinarnych horyzontów. Jeśli je spełniasz, przyjdź na Postępu 5 i zanurz się w świecie smaków i aromatów.

Instytut Sztuki Kulinarnej : więcej informacji o tym wyjątkowym miejscu znajdziesz POD TYM LINKIEM 

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Instytut Sztuki Kulinarnej, oblig
Fot. Materiały prasowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

Dziś pomaga mężczyznom, ją umocniła choroba ukochanego: „Diagnoza spadła na nas nagle. Rinke był na granicy życia i śmierci”

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

MARINA ŁUCZENKO-SZCZĘSNA w intymnym wywiadzie chwilę przed narodzinami córeczki. HANNA ŻUDZIEWICZ I JACEK JESCHKE o zmiennych losach ich związku i bajkowym ślubie w Ligurii. MATTEO BRUNETTI: ambasador włoskiej kuchni i polskiej kultury o… włosko-polskich korzeniach. KOBIETY IKONY:  Santor, Kunicka, Rodowicz, Majewska, Sipińska, Sośnicka… – one rządziły zbiorową wyobraźnią w PRL-u.