Reklama

Anna Lewandowska słynie ze swoich zdrowych przepisów. Chętnie dzieli się nimi ze swoimi obserwatorami, również z okazji różnych świąt. Tym razem żona Roberta Lewandowskiego podała fanom przepis na swoją idealną babkę wielkanocną. Jaki jest jej tajemniczy przepis i dlaczego bez rodzynek nie byłaby taka sama?

Reklama

Czytaj też: Na jakiej diecie jest Anna Lewandowska?

Przepis Anny Lewandowskiej na babkę wielkanocną

Fani Anny Lewandowskiej przy okazji różnych świąt z niecierpliwością czekają na nowe przepisy, które ich idolka udostępnia na swoim Instagramie. Chociaż dekoracje wielkanocne u Lewandowskich pewnie dopiero się pojawią, u Anny na profilu można już poczuć święta!

Wielkanoc to ponownie okazja do wypróbowania dań Lewandowskiej. Tym razem gwiazda podzieliła się przepisem na babkę wielkanocną z rodzynkami i czekoladową polewą. Jest prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna!

Składniki:

  • szklanki mąki jaglanej
  • 5 łyżek cukru kokosowego
  • łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczyptę soli morskiej
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (lub jajko)
  • 4 łyżki gorącej wody
  • ½ szklanki oleju kokosowego
  • soku z ½ cytryny
  • tartej skórki z cytryny
  • 200 g startej cukinii
  • garść rodzynek
  • tabliczkę czekolady

Jak ją przygotować?

Zobacz również: Wnętrza luksusowego domu Lewandowskich w Monachium zachwycają!

Reklama

Suche składniki należy wymieszać ze sobą. Siemię lniane zalać wodą i odstawić na kilkanaście minut lub użyć jajka. Do suchych dodać mokre składniki i wymieszać. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce, a następnie to samo zrobić z cukinią, tylko na grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać sparzone rodzynki. Formę wysmarować tłuszczem i wlać ciasto. Piec w piekarniku przez ok. godzinę w 180 stopniach. Następnie polać roztopioną czekoladą.

Reklama
Reklama
Reklama