Anna Lewandowska podzieliła się przepisem na babkę wielkanocną 2021!
Zdrowo i pysznie!
Anna Lewandowska słynie ze swoich zdrowych przepisów. Chętnie dzieli się nimi ze swoimi obserwatorami, również z okazji różnych świąt. Tym razem żona Roberta Lewandowskiego podała fanom przepis na swoją idealną babkę wielkanocną. Jaki jest jej tajemniczy przepis i dlaczego bez rodzynek nie byłaby taka sama?
Czytaj też: Na jakiej diecie jest Anna Lewandowska?
Przepis Anny Lewandowskiej na babkę wielkanocną
Fani Anny Lewandowskiej przy okazji różnych świąt z niecierpliwością czekają na nowe przepisy, które ich idolka udostępnia na swoim Instagramie. Chociaż dekoracje wielkanocne u Lewandowskich pewnie dopiero się pojawią, u Anny na profilu można już poczuć święta!
Wielkanoc to ponownie okazja do wypróbowania dań Lewandowskiej. Tym razem gwiazda podzieliła się przepisem na babkę wielkanocną z rodzynkami i czekoladową polewą. Jest prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna!
Składniki:
- szklanki mąki jaglanej
- 5 łyżek cukru kokosowego
- łyżeczki proszku do pieczenia
- szczyptę soli morskiej
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (lub jajko)
- 4 łyżki gorącej wody
- ½ szklanki oleju kokosowego
- soku z ½ cytryny
- tartej skórki z cytryny
- 200 g startej cukinii
- garść rodzynek
- tabliczkę czekolady
Jak ją przygotować?
Zobacz również: Wnętrza luksusowego domu Lewandowskich w Monachium zachwycają!
Suche składniki należy wymieszać ze sobą. Siemię lniane zalać wodą i odstawić na kilkanaście minut lub użyć jajka. Do suchych dodać mokre składniki i wymieszać. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce, a następnie to samo zrobić z cukinią, tylko na grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać sparzone rodzynki. Formę wysmarować tłuszczem i wlać ciasto. Piec w piekarniku przez ok. godzinę w 180 stopniach. Następnie polać roztopioną czekoladą.