Reklama

Restauracja Roberta Lewandowskiego działa już miesiąc. Do warszawskiego Nine’s zdarzają się nawet kolejki, ale wiele osób stawia sobie jedno pytanie. Czy to zasługa pysznego jedzenia, czy może zwykła ciekawość wielbicieli kuchni i sportu? Magda Gessler uważa, że odpowiedź przyniesie czas. Już dziś jednak chwali cały koncept, którego autorem jest… jej syn.

Reklama

Magda Gessler o restauracji Roberta Lewandowskiego

Nazywana jest królową polskich restauracji, ale nie tylko dlatego wie wiele o knajpie Roberta Lewandowskiego. Magda Gessler zdradziła – tym, którzy jeszcze nie wiedzieli – że nad pomysłem na restaurację piłkarza pracował jej syn Tadeusz.

Mimo wszystko gwiazda TVN wyjawiła, że nasz najlepszy zawodnik też miał ogromny wpływ na to, co można u niego zjeść. Ostateczny pomysł wydaje się kontrowersyjny. Dlaczego? „Koncepcja, którą wybrał Robert Lewandowski dla tej restauracji, jest koncepcją jego. On chciał light kuchnię, wegetariańską kuchnię. A to… może być zderzenie z ludźmi, którzy kochają sport, a przynajmniej z tymi, którzy kochają futbol!”, zastanawiała się głośno w rozmowie z Faktem Magda Gessler.

Filip Zwierzchowski/Das Agency
Zuza Krajewska/LAF AM

Restauratorka ciekawa jest, czy ostatecznie wygrają kolorowe wegańskie i wegetariańskie propozycje z menu, czy może klasyczny schabowy. Tak czy tak, chętnych na razie nie brakuje. „Są kolejki po 250 osób. Jest to nieprawdopodobne dlatego, że w zasadzie przez cały tydzień jest light, a na weekend wszyscy by chcieli golonkę. No i teraz jestem ciekawa...”, rozmyślała przed kamerą dziennika prowadząca Kuchenne rewolucje.

Jakie przed właścicielami i pracownikami Nine’s stoi największe wyzwanie? Według gwiazdy TVN będzie to cierpliwość. „Jeżeli ekipa, z którą pracuje Tadeusz, zrozumie, na czym polega sukces - że to nie tylko wyniki finansowe, ale również, że trochę się dokłada na początku, żeby później mieć sukces na całe życiem, to będzie dobrze. Tak się dzieje z Fukierem i to wygrywa”, usłyszeliśmy na Fakt.pl.

SPRAWDŹ: Tadeusz Muller oświadczył się partnerce. Syn Magdy postarał się o romantyczne okoliczności. Kim jest jego ukochana?

MARTA WOJTAL

Restauracja Lewego w Warszawie– menu, co zjeść?

W jednym z wywiadów Tadeusz Muller opowiadał o karcie dań, którą przygotował dla restauracji Roberta Lewandowskiego. Pomysł zakładał miks – amerykańskie klasyki z orientalnym twistem.

I tak w Nine’s znajdziemy wegetariańskie bowle pełne warzyw. Burgery na bułce bajglowej przygotowywanej z użyciem piwa, skrzydełka drobiowe z 9 różnymi sosami, wegańską przystawkę z awokado i roślinnego zamiennika mięsa czy całego kurczaka baby z frytkami, truflą, azjatyckimi liśćmi i sałatką. Ceny przystawek zaczynają się od 28 złotych, a dań głównych od 38. Najdroższą pozycją w menu są glazurowane żeberka wieprzowe z dwoma sosami, grillowanym ananasem i pieczonym ziemniakiem. Za to danie trzeba będzie zapłacić 60 złotych.

Myślicie, że warto?

Czytaj także: Wnętrza luksusowego domu Lewandowskich w Monachium zachwycają!

Marta Wojtal
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama