Księżna Kate zachwyca idealną sylwetką zaledwie trzy miesiące po porodzie!
Jakie są jej sposoby na powrót do formy?
Księżna Kate już dawno została okrzyknięta ikoną stylu i wiele kobiet na całym świecie stara się ją naśladować. Teraz jednak do listy powodów, za które jest podziwiana, dołączył kolejny. Żona księcia Williama za każdym razem błyskawicznie wraca do formy po urodzeniu dziecka. Ma za sobą trzy ciąże i zawsze niespełna kilka tygodni po porodzie zachwycała szczupłą figurą. Można jej zazdrościć, ale prawda jest taka, że Kate ciężko pracuje na to, by prezentować się jak najlepiej. Jakie są jej sprawdzone sposoby?
Jak księżna Kate odchudza się po ciąży?
Księżna Kate nie musi ukrywać dodatkowych kilogramów po ciąży luźnymi ubraniami. Kiedy kilka dni temu zasiadała na widowni turnieju Wimbledon, zdecydowała się na opiętą żółtą sukienkę, która nie zamaskowałaby ani jednej fałdki na brzuchu. To wtedy fani dostrzegli jak szczupła jest już księżna. Przypomnijmy, że księcia Louisa urodziła 23 kwietnia, czyli trzy miesiące temu.
Kate Middleton od dziecka lubi sport i zawsze była aktywna. Grywa między innymi w hokeja, tenisa, żegluje i jest licencjonowanym nurkiem. Na co dzień o formę dba na siłowni pałacu Kensington, gdzie trenuje sama, bez instruktora. Często gra też w tenisa z siostrą, Pippą Middleton. O umiarkowanej aktywności nie zapominała także w ciąży.
Dieta księżnej Kate
Kate stara się zdrowo odżywiać. W planowaniu zbilansowanych posiłków pomaga jej królewski szef kuchni, ale lubi też gotować sama. Księżna uwielbia podobno kurczaka i indyjskie danie curry. Je też dużo warzyw. Nie ma kłopotu z tym, by od czasu do czasu pozwolić sobie na bardziej kaloryczne smakołyki. Szczególnie, kiedy spędza czas z królową, która słynie zamiłowania do słodyczy. Kate nie odmawia wtedy świątecznego puddingu albo ciasta owocowego z popołudniową herbatą.
Jednak kiedy księżna chce w szybszym czasie zrzucić kilka kilogramów, potrafi narzucić sobie rygor. Tak było przed jej ślubem. Nie dało się nie zauważyć, że księżna była wtedy wyjątkowo szczupła. Zawdzięczała to diecie Dukana. Polega ona na spożywaniu produktów o dużej zawartości białka, a ograniczeni do minimum węglowodanów. Jadła chude mięso, warzywa, owoce i pełnoziarniste pieczywo.
Specjalną dietę stosowała także za każdym razem w ciąży. Było to jednak spowodowane silnymi nudnościami, na jaki cierpiała. Musiała pobudzić swój apetyt pomimo niechęci do jedzenia. Korzystała z jednej z odmian hipnozy, a jej posiłki musiały być bardzo odżywcze, by dostarczyć jej wszystkich niezbędnych składników. Jadła więc więcej awokado, jagód i płatków owsianych.
Ostatnie doniesienia na temat kulinarnych upodobań księżnej mówiły o tak zwanej „surowej diecie”. Jednym z jej osobistych ulubionych dań jest ceviche – sałatka z surowej ryby marynowanej w świeżym soku z cytryny i przyprawach. Potrawa ta pochodzi z Peru. Księżna uwielbia też sałatkę tabbouleh, sałatkę z arbuza, jagody goji, gazpacho i mleko migdałowe. To głównie tym produktom Kate zawdzięcza swoją perfekcyjną sylwetkę po urodzeniu Louisa.