Reklama

Planujesz spotkanie ze znajomymi, a nie masz pomysłu na przekąski, które możesz przygotować? Lara Gessler we współpracy z warszawskim Żywioły Bread&Bistro przygotowała wyjątkowe przepisy na pasty, które z powodzeniem możesz wykonać w domu! Przygotowanie past jest naprawdę proste, a efekt doskonały! Sprawdzą się jako idealna letnia (i nie tylko) przekąska, a w duecie ze świeżym chlebem będą smakowały jeszcze lepiej!

Reklama

ZOBACZ TAKŻE: Ciążowe stylizacje Lary Gessler. Pełne koloru, kwiecistych motywów i nowoczesności

Żywioły x Lara Gessler – przepisy na pasty: Ziemia

Ziemniak z palonym masłem
* 0,5 kg młodych ziemniaków pieczonych w łupinach
* 150 g serka naturalnego
* 100 g masła
* 3 ząbki czosnku
* 1 łyżeczka czosnku suszonego (pudru nie granulowanego)
* hiszpańska wędzona papryka słodka
* sól
* pieprz
* dodatkowo serek naturalny na wierzch

Żywioły x Lara Gessler – przepisy na pasty: Powietrze

Twarożek kozi z czarnuszką
* 300 g twarożku koziego
* 1/2 długiego ogórka pokrojonego w kostkę bez skórki i gniazd nasiennych
* 80 g prażonych z solą na patelni pestek słonecznika
* 2 łyżeczki czarnuszki
* 1 duży pęczek koperku
* sól
* pieprz

Żywioły x Lara Gessler – przepisy na pasty: Ogień

Nduja mascarpone
* 250 g mascarpone
* 50 g serka naturalnego
* 150 g nduji kalabryjskiej
* 80 g orzechów włoskich
* miód na wierzch

Żywioły x Lara Gessler – przepisy na pasty: Woda

Tuńczyk z pieczoną papryką
* 340 g tuńczyka w oleju
* 5 jajek na twardo
* 3 pieczone papryki czerwone
* 1/2 szklanki kaparów
* 4 łyżki majonezu dekoracyjnego
* pęczek pietruszki
* 2 łyżki tartego parmezanu
* dużo świeżego pieprzu
* sól
* 1/3 do zblendowania

materiały prasowe

Lara Gessler i Karolina Zajezierska, twórczyni konceptu restauracji Żywioły Bread & Bistro podczas prezentacji letniej karty restauracji 12 maja 2023 roku.

mat. prasowe
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama