Reklama

Podczas świąt często odpuszczamy ćwiczenia oraz dietę. Jednak po dłuższym wypoczynku warto wrócić do starych przyzwyczajeń ze zdwojoną siłą. Podczas kwarantanny wiele gwiazd w swoich social mediach robi trening na żywo, więc warto z tego skorzystać i pracować nad formą! Ponadto początek wiosny to idealny moment, aby zacząć robić koktajle na bazie owoców oraz warzyw. Mimo, że ich wykonanie nie jest skomplikowane, wiele osób ma problem z dobraniem idealnej proporcji składkników. Koniecznie zobaczcie poniższe przepisy na domowe smoothie, które z powodzeniem zastąpią deser lub podwieczorek!

Reklama

Kuchnia na wiosnę 2020 - detoks organizmu:

Smoothie z owoców leśnych

Potrzebne składniki:

  • 1 banan
  • 1 szklanka mrożonych truskawek
  • 1 szklanka mrożonych jeżyn
  • 1 szklanka mrożonych malin
  • 1 i 1/4 szklanki mleka migdałowego
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą blendera. Gotowy koktajl przelej do szklanek, opcjonalnie możesz udekorować świeżymi listkami mięty i jeżynami.

Keto smoothie

Potrzebne składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mrożonych truskawek
  • 1 i 1/2 szklanki mrożonych malin
  • 1 szklanki mrożonych jeżyn
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 szklanka młodego szpinaku
  • cząstki kokosa do dekoracji

Sposób przygotowania:

W blenderze połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem kokosa). Gdy konsystencja będzie gładka koktajl przelej do szklanek i udekoruj kawałkami kokosa.

Koktajl proteinowy Piña Colada

Potrzebne składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 banan
  • 2/3 szklanki mrożonego ananasa
  • 1/3 szklanki mrożonego mango
  • 1 miarka białka w proszku

Sposób przygotowania:

Banana pokrój w mniejsze kawałki i połącz z mlekiem kokosowym, ananasem, mango oraz białkiem za pomocą blendera.

Smoothie z mrożonymi owocami

Potrzebne składniki:

  • 1 szklanka mrożonych malin
  • 1/2 szklanki mrożonego mango
  • 1/2 szklanki ananas
  • 1 szklanka mleka kokosowego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszaj w blenderze, do uzyskania gęstej konsystencji. Koktajl udekoruj kawałkami ananasa i mrożonymi malinami.

Jagodowy koktajl z awokado

Potrzebne składniki:

  • 1/2 szklanki niesłodzonego waniliowego mleka migdałowego
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1 szklanka młodego szpinaku
  • 1/2 szklanki mrożonych jagód
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 2-3 łyżeczki syropu klonowego

Sposób przygotowania:

Reklama

Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą blendera. Gdy koktajl będzie miał jednolitą konsystencję, przelej go do szklanek, opcjonalnie możesz udekorować jagodami oraz wiórkami kokosowymi.

Reklama
Reklama
Reklama