Reklama

Niedawno księżna Kate i książę William wrócili z podróży po Karaibach, w którą wybrali się z okazji 70-lecia panowania królowej Elżbiety II. Książęca para odwiedziła Belize, Jamajkę i Bahamy, a obsługa pięciogwiazdkowego hotelu zdradziła, jakie dania małżonkowie wybrali na obiad. Okazuje się, że ich „zachcianki” były bardzo przyziemne!

Reklama

Podróż księcia Williama i księżnej Kate po Karaibach

W trakcie swojej wyprawy po Karaibach książęca para Cambridge spotkała się z niespodziewanymi trudnościami. Księżna Kate i książę William postanowili odwiedzić Belize, Jamajkę i Bahamy z okazji obchodzenia przez królową Elżbietę II Platynowego Jubileuszu. Ich podróż nie spotkała się z ciepłym przyjęciem i wywołała niemałe poruszenie, jednak niestety nie w pozytywnym tego słowa znaczeniu... Lokalna społeczność była przeciwna odwiedzinom książęcej pary i wyszła na ulicę, by protestować. Przeciwni byli również lekarze, politycy czy biznesmeni. Wystosowali nawet oficjalny list do małżonków. Wnuk monarchini i jego żona pojawili się we wszystkich miejscach, jednak przebieg wizyt uległ zmianie.

Podczas wizyty na Bahamach księżna Kate i książę William zatrzymali się w pięciogwiazdkowym, luksusowym hotelu The Cove at Atlantis. Któregoś dnia wybrali się tam na obiad. Okazuje się, że książęca para miała swoje specjalne wymagania, co do posiłku, jednak... były one bardzo przyziemne, ku zaskoczeniu obsługi. „Książę zażyczył sobie pizzę pepperoni na zakwasie. W tym samym czasie księżna wybrała tradycyjne bahamskie pikantne curry z krewetkami oraz grillowanego łososia Nobu z Teriyaki podawanego na makaronie”, zdradził pracownik hotelu.

Małżonkowie zdecydowali się także poznać lokalną kulturę i spróbować tamtejszego specjału: napoju, który uwielbiany jest przez mieszkańców. „Książę i księżna podczas kolacji delektowali się Rum Punch – mieszanką rumu kokosowego Bacardi i białego rumu Bacardi zmieszanego z sokiem ananasowym, sokiem pomarańczowym, grenadyną i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny”, wyznał pracownik hotelu. Dodał także, że księcia Williama i księżną Kate obsługiwali prywatni szefowie kuchni. Para skorzystała z udostępnionego im elektronicznego menu i na jedno ze śniadań zamówiła wędzonego łososia oraz jajecznicę ze świeżym mango.

Czytaj też: Wielka Brytania. Książę William odda hołd księżnej Kate. O tym geście ma mówić cały świat!

Samir Hussein - Pool/WireImage

Księżna Kate i książę William, Bahamy, 26.03.2022

Samir Hussein - Pool/WireImage

Księżna Kate i książę William, Bahamy, 26.03.2022

Kulinarne preferencje księżnej Kate

Dla fanów brytyjskiej rodziny królewskiej nie jest żadnym zaskoczeniem, że księżna Kate bardzo lubi ostre potrawy. Jakiś czas temu zdradziła, że na jedno z przyjęć przygotowywała curry w kilku wersjach, ponieważ jej dzieci nie jedzą pikantnych dań, w przeciwieństwie do niej. Jednak, żeby wszyscy byli zadowoleni żona księcia Williama zdecydowała się przygotować wersję mniej ostrą, co nie do końca trafiło w jej kubki smakowe. „Bardzo trudno jest gotować curry dla rodziny. Dzieci dostają porcję bez przypraw, a moje jest średnio ostre. A ja lubię ostre”, wyjaśniła wówczas.

Zobacz także: Książę Harry zostawił Meghan samą z dziećmi? „Wydają się prowadzić osobne życia...”

Samir Hussein - Pool/WireImage

Księżna Kate i książę William, Bahamy, 26.03.2022

Samir Hussein - Pool/WireImage
Reklama

Księżna Kate i książę William, Bahamy, 26.03.2022

Reklama
Reklama
Reklama