Reklama

Michel Moran prowadzi swoją francuską restaurację w Warszawie już 15. rok! To świetny wynik zważywszy na fakt, że przez połowę tego czasu paryżanin ma także drugą pracę związaną z występami w telewizji. Jak ceniony szef kuchni godzi te dwa światy? I czy nałóg palenia papierosów nie przeszkadza mu w gotowaniu?

Reklama

Michel Moran o paleniu papierosów i prowadzeniu restauracji

Z Michelem Moranem spotkaliśmy się w jego restauracji Bistro de Paris przy okazji realizowania sesji do magazynu VIVA!. Restaurator ma teraz więcej czasu, by realizować się na innych polach, niż kuchnia, ponieważ właśnie wprowadził do swojego życia nową zasadę. Chodzi o zamykanie restauracji na aż dwa dni w tygodniu. Z takiego rozwiązania zadowolona jest żona Michela, która ma go teraz częściej dla siebie.

Reklama

A jak sam juror Masterchefa czuje się w podwójnej roli – szefa i gwiazdy telewizji? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w naszym materiale wideo. Podczas rozmowy z szefem podpytaliśmy go także o to, czy to prawda, że palenie papierosów odbiera smak. W końcu Michel Moran sam pal od wielu lat… Odpowiedź nas zaskoczyła!

Reklama
Reklama
Reklama