Jakie trunki powinniśmy podawać do posiłków? Zdradza Robert Sowa!
Szef kuchni zdradza swoje tajniki!
Niekwestionowany autorytet kulinarny, który swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich. Mimo że dziś jest jurorem programu Top Chef, nie zapomina o drodze, którą pokonał. Jednak nie zawsze marzył o byciu kucharzem. W rozmowie z Krystyną Pytlakowską dla magazynu VIVA! wyznał, że chciał pracować w gastronomii, ale w zupełnie innym charakterze. „Kiedyś wydawało mi się, że zostanę kelnerem albo barmanem, spróbowałem wszystkiego. Pierwszy raz szefem kuchni zostałem na wojskowej kolonii, pamiętam chichot w szkole podstawowej, kiedy powiedziałem, że chcę iść do liceum gastronomicznego’’, wspomina kucharz. W rozmowie z VIVA.PL Robert Sowa opowiedział o tym, jakie trunki poleca do posiłków. Kiedy pasuje podać wino białe, a kiedy czerwone? I czy polskie przekąski z wódką są jego zdaniem dobre. Na te i inne pytania tylko nam odpowiedział szef kuchni, Robert Sowa!