Reklama

Niekwestionowany autorytet kulinarny, który swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich. Mimo że dziś jest jurorem programu Top Chef, nie zapomina o drodze, którą pokonał. Jednak nie zawsze marzył o byciu kucharzem. W rozmowie z Krystyną Pytlakowską dla magazynu VIVA! wyznał, że chciał pracować w gastronomii, ale w zupełnie innym charakterze. „Kiedyś wydawało mi się, że zostanę kelnerem albo barmanem, spróbowałem wszystkiego. Pierwszy raz szefem kuchni zostałem na wojskowej kolonii, pamiętam chichot w szkole podstawowej, kiedy powiedziałem, że chcę iść do liceum gastronomicznego’’, wspomina kucharz. W rozmowie z VIVA.PL Robert Sowa opowiedział o tym, jakie trunki poleca do posiłków. Kiedy pasuje podać wino białe, a kiedy czerwone? I czy polskie przekąski z wódką są jego zdaniem dobre. Na te i inne pytania tylko nam odpowiedział szef kuchni, Robert Sowa!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama