Reklama

Dieta roślinna to coś więcej niż moda. To zdrowy styl życia, na który z roku na rok decyduje się coraz więcej osób. Niestety często wiąże się on z eliminacją z diety ulubionych produktów, np. mlecznej czekolady. Na szczęście na rynku pojawiają się firmy, które znają potrzeby konsumentów i szybko na nie odpowiadają! Polska firma Las Vegan’s wyprodukuje pyszne wegańskie czekolady, w których nie znajdziemy żadnych składników odzwierzęcych, a jedynie ekologiczne, roślinne surowce. Każdy z nas może przyczynić się do wprowadzenia ich na polski i globalny rynek, włączając się w kampanię crowdfundingową WeganskaCzekolada.pl.

Reklama

Nowa marka wegańskiej czekolady bio&eco

Crowdfunding w wolnym tłumaczeniu oznacza „finansowanie przez tłum”. Taka forma zbiórki funduszy na konkretny cel z roku na rok zyskuje kolejnych entuzjastów. Coraz więcej znanych osobistości decyduje się na to, aby zainwestować w obiecujące lub bliskie ich sercu projekty. Między innymi Bill Gates czy Leonardo DiCaprio zainwestowali w rozwój roślinnych burgerów. Oprah Winfrey, Natalie Portman, Jay-Z stali się współwłaścicielami spółki produkującej mleko roślinne. Nawet Magda Gessler wykupiła akcje jednej z polskich firm tworzących kraftowe alkohole.

Mat. prasowe

Jak pokazują badania, już 1 mln Polaków to wegetarianie i weganie, zaś aż 2 mln planuje przejść na taką dietę. Ponadto niemal 12 proc. Polaków nie pije mleka i nie je produktów mlecznych. W odpowiedzi na te potrzeby powstaje Las Vegan’s, nowa marka stworzona przez podwarszawską Manufakturę Czekolady Chocolate Story. Wprowadzenie do sprzedaży czekolady produkowanej z ekologicznych składników o krótkim, czystym składzie będzie możliwe dzięki kampanii crowdfundingowej www.weganskaczekolada.p, w ramach której Las Vegan’s planuje uzbierać niemal milion złotych.

Zauważyliśmy, że pomimo rosnącego zapotrzebowania na tego typu produkty, wciąż na rynku brakuje wegańskich czekolad, które mają nie tylko dobry skład, ale są także smaczne oraz wpisują się w trendy ekologiczne. Chcemy wypełnić lukę na rozwijającym się rynku słodyczy i produktów wegańskichi stworzyć czekolady z roślinnymi zamiennikami mleka – mówi Marcin Parzyszek z Las Vegan’s.

Nowe produkty będą wytwarzane metodą „bean to bar”, a zatem bezpośrednio z ziarna kakaowca aż do gotowej tabliczki. Bez ulepszaczy i półproduktów, dzięki czemu będą zdrowym zamiennikiem słodyczy dla osób dbających o formę, a także dla dzieci. W trosce o środowisko będą sprzedawane w opakowaniach wykonanych z ekologicznego papieru, który w pełni podlega kompostowaniu w warunkach domowych. Będzie to pierwsza marka, w której tradycyjne sreberko i folia zostaną zastąpione papierowymi opakowaniami.

Mat. prasowe

Słodkie zestawy w ramach podziękowań

Osoby, które włączą się w projekt, otrzymają również atrakcyjne benefity przygotowane przez firmę w ramach podziękowań. „Najmniejsza wpłata to 99 zł i tu przewidzieliśmy takie korzyści jak pamiątkowy certyfikat, dostęp do zamkniętej grupy na Facebooku, w której będą pojawiać się informacje m.in. o nowościach produktowych oraz tabliczkę prawdziwej czekolady z oferty Manufaktury Czekolady Chocolate Story”, mówi Marcin Parzyszek. Wyższa wpłata oznacza, że rośnie też zestaw benefitów. Wśród nich znajdują sięm.in. vouchery na warsztaty czekoladowe, karty rabatowe, a także możliwość odwiedzenia fabryki czekolady czy testowania nowych czekolad.

Mat. prasowe

W projekt Las Vegan’s może włączyć się każdy, kto chciałby przyczynić się do rozwijania marki z wegańskimi słodkościami, a także osoby zainteresowane losem naszej planety. Zebrane pieniądze przeznaczone zostaną na wdrożenie i promocję marki Las Vegan’s, poszerzenie oferty czekolad i produktów wegańskich oraz wprowadzenie kolejnych rozwiązań ekologicznych w zakresie pakowania.

Mat. prasowe
Mat. prasowe
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama