Reklama

Ulica Postępu w Warszawie bardziej niż z czym innym kojarzy się z przeszklonymi biurowcami i korkami w późnych godzinach popołudniowych. Ostatecznie przecież tak zwany Mordor to centrum warszawskiego biznesu i miejsce pracy dziesiątek tysięcy osób. Niemałym zaskoczeniem może być więc fakt, że pod adresem Postępu 5 znajdziemy przestronne podwórko gastronomiczne, a w nim największą szkołę kulinarną w Polsce – Instytut Sztuki Kulinarnej.

Reklama
Materiały prasowe
Materiały prasowe

Licząca 900m2 kreatywna przestrzeń do gotowania dzieli się na cztery w pełni wyposażone studia i umożliwia naukę gotowania, kulinarne eksperymentowanie, firmowe spotkania czy sesje zdjęciowe. Nadrzędną misją Instytutu jest edukacja w zakresie kulinariów, dlatego też lista oferowanych szkoleń jest naprawdę rozbudowana. Kuchnie świata od Francji aż po Tajlandię, wegańskie gotowanie, parowanie wina i jedzenia, cukiernictwo czy grill w sąsiadującym z obiektem ogrodzie miejskim to tylko część szkoleniowych usług oferowanych przez ISK. Poziom kuchennego zaawansowania kursanta nie gra roli – siedemnastoletnie doświadczenie na rynku zaowocowało pokaźną bazą doświadczonych i uznanych trenerów, którzy poszerzą kulinarne horyzonty zarówno totalnych amatorów, jak i nieustannie rozwijających się profesjonalistów.

Materiały prasowe

Oferta warsztatowa Instytutu kierowana jest więc do kulinarnych pasjonatów, którzy niezależnie od stopnia zaawansowania pragną rozwijać swoje umiejętności i poszerzać wiedzę. Warsztaty w Instytucie rozpoczynają się od solidnej dawki teorii o historii, kulinarnych zwyczajach i wykorzystywanych w danej kuchni składnikach. Bez obaw, części teoretycznej daleko do nudnego wykładu - pasja prowadzących jest gwarantem inspirującej opowieści o kulinarnej i kulturowej różnorodności tego świata. Kreatywnie rozbudzeni uczestniczy przechodzą następnie do części praktycznej, w której zdobytą wiedzę wykorzystują do przygotowania aż czterech różnych dań.

Kurs kulinarny na Postępu 5 to jednak nie tylko nauka gotowania pod czujnym okiem kulinarnych ekspertów, to również niepowtarzalna atmosfera współpracy towarzysząca powstawaniu każdego z dań. Nieważne więc, czy na kurs zdecydujesz się przyjść sam czy w towarzystwie bliskich osób - grupowy podział na czas gotowania pozwoli Ci spędzić cenny czas z bliskimi lub zawrzeć nowe, być może długotrwałe relacje. Więziotwórczy aspekt wspólnego gotowania z pewnością docenią również klienci firmowi poszukujący oryginalnych form integracyjnych dla swoich zespołów. Do nich Instytut Sztuki Kulinarnej kieruje ofertę zindywidualizowanych warsztatów kulinarnych, spotkań integracyjnych, okolicznościowych czy wynajmu w pełni wyposażonych studiów kulinarnych.

Liczące już ponad 60 000 grono przeszkolonych osób każdego dnia powiększa się o kolejnych kursantów obdzielonych wiedzą, jedzeniem i pasją do gotowania. Kryterium koniecznym do wyruszenia w kulinarną podróż z Instytutem Sztuki Kulinarnej jest tylko chęć rozwoju swoich umiejętności i poszerzenia kulinarnych horyzontów. Jeśli je spełniasz, przyjdź na Postępu 5 i zanurz się w świecie smaków i aromatów.

Reklama

Instytut Sztuki Kulinarnej : więcej informacji o tym wyjątkowym miejscu znajdziesz POD TYM LINKIEM.

Materiały prasowe
Materiały prasowe
Materiały prasowe
Materiały prasowe
Materiały prasowe
Materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama