Reklama

Świat bez ulubionych miejsc spotkań, potraw i smaków. Nieograniczona swoboda korzystania z dobrodziejstwa setek restauracji została zweryfikowana przez pandemiczną rzeczywistość. Regularne już wizyty w restauracjach musiały przybrać dzisiaj inną formę - taką też szybko znaleźli organizatorzy Restaurant Week, największego kulinarnego wydarzenia w Polsce. Festiwal, aby wesprzeć polską, niezależną scenę restauracyjną i dać swoim Gościom namiastkę prawdziwego święta gastronomii, przybrał postać Delivery Week - festiwalu wynosów.

Reklama

Oferta Delivery Week, czyli największego festiwalu kulinarnego w Polsce

W organizowanych przez Restaurant Week festiwalach bierze udział rocznie blisko 250 000 Gości w całej Polsce. Obecne na rodzimym rynku - przypomnijmy, już od ponad 5 lat - wydarzenie, zaspokaja podniebienia coraz to bardziej wymagających i świadomych bywalców gastronomii, jak również wspiera rozwój niezależnej sceny restauracyjnej. Będąc tak silnie związanym z twórcą i odbiorcą, nie mogli nie sprostać wyzwaniu, jakie przyniosła zupełnie nowa, nieznana dotąd rzeczywistość.

Do Delivery Week zaprosili blisko 100 restauratorów z Warszawy, Krakowa, Poznania, Łodzi, Śląska, Wrocławia, Lublina i Białegostoku. Szefowie kuchni miejsc, zapewniających dowozy i odbiory osobiste, oferują dwudaniowe menu w wersji mięsnej/bezmięsnej czy rybnej w cenie 35 zł za osobę. Proces przygotowywanych dań został poddany ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Potrawy są przygotowywane w maskach i rękawiczkach, strefy dostaw nie przenikają się, dostawcy są zobowiązani do częstego dezynfekowania rąk i pojazdów.

Zamówień można dokonywać za pośrednictwem strony www.DeliveryWeek.pl, wybierając miasto i liczbę zestawów, kierujemy się do listy dostępnych restauracji i oferowanych menu. Dostawy bądź odbiory osobiste realizowane są w godzinach 12:00 - 21:00. Goście mogą zamawiać dla siebie, rodziny czy sąsiadów seniorów.

Festiwal potrwa do odwołania, chętne restauracje mogą w każdej chwili dołączyć do wydarzenia.

Poniżej wybrane restauracje festiwalu Delivery Week:

Mąka i Woda - Warszawa

Zawsze jest dobry czas na pizze! Dlatego w Festiwalu Delivery Week znajdziecie wiele restauracji z przepyszną pizzą! W ramach akcji, restauracja przygotowała dwie wersje menu, w wersji mięsnej znalazła się sałata rzymska z ciecierzycą, salami, serem montasio, marchwią, oliwkami, ziołami oraz włoskim dressingiem. Drugie danie to trottole z kurczakiem. Jeśli tęsknicie akurat za neapolitańską pizzą, możecie ją zamówić z dostawą pod same drzwi. W wersji wegetariańskiej czeka na was pizza z pomidorami san marzano, mozzarellą di bufala, bazylią i parmezanem.

Zasięg dostawy: 3 km od Restauracji - Śródmieście, Wola.

Materiały prasowe

Tanuki Sushi - Warszawa

Smak sushi podbił podniebienia ludzi na całym świecie. Na domową nudę nie ma nic lepszego niż ulubione smaki potraw! Restauracja Tanuki Sushi przygotowała różnorodne menu do wyboru w dwóch wersjach. W menu mięsnym zachwycą Was pierogi Dim Sum z wieprzowiną i krewetką oraz poke bowl z sashimi z łososia, wakame, edamame, imbirem, marchewką, ogórkiem, oshinko, mango i ryżem. Wegańskie sushi jest specjalnością Tanuki, dlatego macie możliwość zamówić wegańską, pikantną zupę miso z kimchi oraz futomaki z warzywami w tempurze i hosomaki z mango.

Dostawa realizowana w dzielnicach: Mokotów, Ochota, Bielany, Białołęka, Śródmieście, Wola, Żoliborz, Ursynów.

Materiały prasowe

Pochlebna - Wrocław

Nie ma nic lepszego na duży głód niż burger! Dlatego restauracja Pochlebna we Wrocławiu zadba o Was najlepiej jak potrafi! Pierwsza opcja do wyboru to bruschetta z chleba wiejskiego z pastą ze śliwek, chips z boczku z felinowa oraz burger z wolno-pieczoną szarpaną wołowiną, pikle, sos serowy z gorczycą i szpinakiem baby. Jeśli stronicie od mięsa, możecie zamówić menu wegańskie, czyli bruschettę z pastą ze śliwek i mozzarellą wegańską oraz burgera z szarpanym jackfruitem, ziołowym sojonezem, sałatą i rzodkiewką.

Zasięg dostawy: do 3 km od lokalu (św. Antoniego 15, Wrocław)

Żuk - Poznań

Jeśli zastanawiacie się nad domowym obiadem, możecie go zamówić w ramach Delivery Week! Restauracja Żuk przygotowała dwie wersje domowego menu, które możecie zamówić sobie, bliskim albo sąsiadowi! Menu mięsne to oryginalny kapuśniak koreański oraz domowa lasagne wołowo-wieprzowa. W drugim zestawie zamiast lasagne znajdą się domowe pulpety buraczane z kolorowym ryżem i grillowanymi warzywami. Brzmi pysznie i domowo! Uwierzcie na słowo, że tak samo smakuje.

Zasięg dostawy - cały Poznań

Corleone - Kraków

Dobrze, że w czasie kwarantanny można zamówić wyśmienitą kolację pod same drzwi. Restauracja Corleone przygotowała dwie wersje menu, które możecie zamówić i zjeść w ramach wspólnego wieczoru. Zamiast pizzy czy kolejnego fast fooda, w cenie 35 złotych możecie otrzymać toskańską włoską zupę pomidorową z grzankami z pesto oraz słynne w swej prostocie i jednocześnie klasyczne - włoskie risotto z grzybami! Zrób sobie lub bliskim niespodziankę i zamów kolację na jutro!

Zasięg dostawy: do 10 km od Restauracji (Poleska 19, Kraków)

Delivery Week działa na podobnej zasadzie co Restaurant Week - zamówienia składa się dzień wcześniej. Zachowana jest więc wciąż filozofia #SzanujJedzenie. Restauracje znając dokładną liczbę Gości i ich menu, zamawiają tylko potrzebną ilość składników.

Reklama

Zamów na www.DeliveryWeek.pl

Materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama