Bądź sobą z kawą Subway® - premiera sezonowych smaków na 2023 rok i pierwszej nowości
Rok rozpoczynamy z pierwszą nową kawą w ofercie – Latte Czekoladowa Pomarańcza
Kawa to napój znany na całym świecie. Jej fanów można by liczyć w milionach, a sposobów przyrządzania jest równie dużo co samych jej wielbicieli. Poranna kawa to już dla wielu osób pewnego rodzaju rytuał rozpoczynający dzień. By wprawić się w pozytywne samopoczucie, każdy sięga po ulubiony rodzaj kawy. Niektórzy, by poczuć siłę i moc do działania, wybierają espresso, inni chcą celebrować poranek i decydują się na cappuccino, a jeszcze inni, by poczuć amerykański vibe, wybiorą kawę americano na wynos i w drodze do pracy delektują się jej smakiem, spoglądając na wielkie drapacze chmur. Ile kaw, tyle nastrojów. Dobrze wie o tym Subway®.
W restauracjach Subway®, oprócz wielu wyśmienitych Subów, które przyrządzane są na oczach klienta, prężnie rozwija się oferta kawowa. W polskich restauracjach podawanych jest obecnie dziewięć różnych rodzajów kaw, a każdego roku do oferty wprowadzane są przynajmniej dwa nowe smaki. W tym roku Subway® wprowadza cztery nowe kawy sezonowe. Rok rozpoczynamy z aromatyczną Latte Czekoladowa Pomarańcza, wiosnę i lato przywitamy z orzeźwiającą kokosową mrożoną kawą, jesienią rozgrzeje nas Pumpkin Spice Latte, a rok zakończymy w świątecznej atmosferze z latte z cynamonem.
Najnowsza kawa, która dostępna jest już we wszystkich restauracjach w całej Polsce, to Latte Czekoladowa Pomarańcza. Aromatyczna i energetyzująca – tak można ją po krótce określić. Pobudza do działania nie tylko swym smakiem, ale także wyjątkowym zapachem gorzkiej czekolady, świeżo mielonej kawy i soczystej pomarańczy. O jej wyjątkowości stanowi nie tylko opracowana autorska receptura, ale także jakość produktów.
– Sekretem kawy Subway® jest jakość produktu – mówi Piotr Bruździak, Business Development Agent w Polsce.
Kawa w naszych restauracjach jest dokładnie selekcjonowana i posiada certyfikat Rainforest Alliance. Jest to mieszanka arabiki i robusty, sprowadzana z Ameryki Środkowej i Wietnamu.
W tym sezonie stawiamy na sprawdzone połączenie smakowe, jakim jest gorzka czekolada i soczysta pomarańcza. Taką kawę możemy serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno – dodaje.
Kawy dostępne są w restauracjach Subway®. Dzięki nim rozpoczniesz swój dzień pod znakiem dobrego smaku i przyjemnych doznań.