Mateusz Gessler o roli jurora w MasterChef Junior. "Nie mam lęku przed nieznanym"
1 z 5
Mateusz Gessler, szef kultowej już restauracji Warszawa Wschodnia, będzie jurorem nowego show TVN "MasterChef Junior". Dziennikarce "Vivy!" opowiedział, czego chce nauczyć dzieciaki z programu i kiedy zaczął gotować. Podzielił się też przepisem na szybkie i oryginalne danie.
Wyznał, że jest udziałem w programie podekscytowany. A w życiu nie unika wyzwań.
Nigdy nie wiadomo, co się będzie robić w życiu, a ja zawsze miałem mnóstwo energii, muszę więc ją dobrze spożytkować. I nie mam lęku przed nieznanym - powiedział Gessler w VIVE!
Tę ekscytację widać na zdjęciach z planu "MasterChef Junior". A czy Mateusz Gessler jest dobrym jurorem będziemy mogli ocenić już 21 lutego o godzinie 20.00 w TVN. A co robi Mateusz, gdy nie gotuje? Zdradzamy: lubi adrenalinę i tatuaże! To kucharz o duszy artysty.
Polecamy: Mateusz Gessler o rodzinie, dzieciństwie i relacjach z ojcem.
2 z 5
Dwa lata temu Mateusz Gessler zrezygnował z udziału w adaptacji słynnego "Hell's Kitchen". Nie powtórzył sukcesu Magdy Gessler ani Gordona Ramsaya. Może tym razem się uda? To możliwe. W wywiadzie zdradził, że jako dziecko był charakterny, wybuchowy, z bujną wyobraźnią, a barwne osobowości są w telewizji cenione. Ale najważniejsze, że gotowanie to jego pasja. W wywiadzie Mateusz Gessler wyznał:
Ja bym nie chciał robić już niczego innego, bo moja praca daje mi wiele radości, a to jest dla mnie najważniejsze. Kiedyś sobie obiecałem, że gdy spojrzę rano w lustro i powiem sobie: „Nie chce mi się iść do roboty”, to pora, żeby zmienić zawód.
Polecamy: Mateusz Gessler o rodzinie, dzieciństwie i relacjach z ojcem.
3 z 5
Mateusz Gessler w wywiadzie dla VIVY! z lutego 2016 podkreślił, że w pracy pomagają mu cechy przywódcze. Przydadzą się pewnie też w programie.
Każda branża, każda instytucja potrzebuje kapitana. Tak samo jak każdy sport. W kuchni jest podobnie. I ja jestem takim kapitanem. Musiałem nauczyć się więc dyrygować innymi, co zresztą nie przyszło mi z trudem, bo jestem zodiakalnym Lwem. A tutaj, w „MasterChef Junior”, będę jurorem próbującym potraw i dającym dobre rady gotującym dzieciakom
Polecamy: A co robi Mateusz, gdy nie gotuje? Zdradzamy: lubi adrenalinę i tatuaże!
4 z 5
Czego Mateusz Gessler chce nauczyć dzieciaki w programu "MasterChef Junior"?
Poszanowania dla tego, co się je, jak się je i jak się gotuje dla innych. To podstawa, przestrzegając jej, można naprawdę daleko zajść.
W wywiadzie w najnowszej VIVIE! wyznał, że gotuje od najmłodszych lat.
Zresztą już jako dzieciak próbowałem sił przy kuchni. Smażyłem sobie jajecznicę, a raz ugotowałem rosół na wołowinie. Do mięsa zrobiłem kluski. Naczynia też zmywałem. Restaurator musi zaczynać od najprostszych czynności, poznać wszystko od zaplecza. Inaczej nie mógłby kierować personelem i wymyślać potraw.
Polecamy: Mateusz Gessler o rodzinie, dzieciństwie i relacjach z ojcem.
5 z 5
Mateusz Gessler poproszony o przepis na szybkie i oryginalne danie odpowiedział:
Ja bym zrobił doradę z warzywnym leczo. Dobrze filetowaną rybę warto mieć w zamrażarce, tak na wszelki wypadek. Podsmażyć ją trzeba na patelni, na oliwie z oliwek lub na sklarowanym maśle. Trochę soli i pieprzu, a do tego cukinia, bakłażan, pomidory. I pesto z kolendrą, papryką, szczyptą chili. Przygotowanie całości potrwa do 20 minut, jeżeli trzeba ugotować ziemniaki. A jeśli podasz z makaronem lub pieczywem, to około 10 minut. Goście będą zachwyceni.
Polecamy: A co robi Mateusz, gdy nie gotuje? Zdradzamy: lubi adrenalinę i tatuaże!