MasterClass – sztuka konwersacji, czyli ciekawe rozmowy i wykwintne menu z restauracji Flaming & Co
Oto prawdziwa uczta!
Kolejne spotkanie z cyklu MasterClass – sztuka konwersacji, prowadzone przez Małgorzatę Domagalik, za nami. Gośćmi poniedziałkowego spotkania byli dziennikarz Katarzyna Kolenda-Zaleska, Piotr Kraśko oraz Mateusz Hładki. Jak wiadomo, najciekawsze rozmowy odbywają się przy doskonałym jedzeniu. Właśnie dlatego na miejsce spotkania wybrano elegancką restaurację znajdującą się w sercu Warszawy – Flaming & Co. Z tej okazji szefowie kuchni przygotowali specjalne menu. Już 18 lutego będzie można je przetestować. Każda z propozycji jest przemyślana, by nawiązywać do kontekstu wydarzenia. Chef kuchni Sebastian Maliszewski wkłada całe serce przygotowując menu pod mistrza wieczoru. Oczywiście żaden posiłek nie byłby kompletny, bez czegoś do picia. Właściciel restauracji Michał Będzia osobiście z sommelierem dobiera wina do każdego dania. Sprawdźcie, co zaserwowali gościom MasterClass!
Wykwintne menu od Flaming & Co.
Pierwsze pozycje w menu Flaming & Co. prezentują się znakomicie! W ramach przystawki goście MasterClass mogli zasmakować buraka giocci z wędzonym pstrągiem, kawiorem z jesiotra i wędzoną solą oraz ceviche małży św. Jakuba z piklowanym ogórkiem, chrzanem i zieloną oliwą. Do menu dobrane są także specjalne drinki na wykwintnym koniaku Rémy Martin.
Dania główne prezentowały się równie wyrafinowanie. Goście ,,MasterClass - Sztuka konwersacji" mieli okazję spróbować polędwicy z dorsza podanej z komosą ryżową, espumą, migdałami i fioletowym kalafiorem. Drugą propozycją była pierś z kaczki podana z burakiem, assiette z topinamburu i chutney.
Szef kuchni Warszawskiego Flaming & Co. nie zapomniał o deserze! Na koniec podano pączki w pomarańczowym cukrze z musem czekoladowym, creme chantilly oraz kawiorem. Ostatnie danie idealnie uzupełniła aromatyczna kawa Nespresso.
O piękne dekoracje, które podkreśliły prezentację potraw zadbała firma Bloom Box, która słynie z wyszukanych, artystycznych połączeń.