Robert Lewandowski otwiera restaurację w centrum Warszawy! Pomaga mu... syn Magdy Gessler
Lokal będzie miał 3 kuchnie, kilka poziomów i niespodzianki dla fanów sportu
Sukcesy w sporcie to dla Roberta Lewandowskiego za mało. I bardzo dobrze, bo rozwijanie się na różnych polach to coś, z czym nie warto zwlekać. Okazuje się, że już latem piłkarz otworzy wraz ze swoimi wspólnikami ogromny lokal na warszawskiej Woli. O tym, jak będzie wyglądała restauracja opowiedział Tadeusz Muller, który jest odpowiedzialny między innymi za ułożenie menu.
Restauracja Roberta Lewandowskiego – szczegóły konceptu
O tym, że Robert Lewandowski wraz ze wspólnikami - Jerzym Krzanowskim i Jackiem Trybuchowskim – będzie mieć własną restaurację, pisało się już pod koniec 2019 roku. Planowane na zeszły rok otwarcie niestety nie udało się jednak przez pandemię koronawirusa. Inwestorzy mają nadzieję, że lokal, który znajdzie się w Browarach Warszawskich przy ulicy Grzybowskiej, powita pierwszych gości już w wakacje.
O tym, co czeka fanów dobrego jedzenia i sportu opowiedział odpowiedzialny za koncept lokalu Tadeusz Muller. „Zajmuję się stworzeniem menu, koncepcji tego, jak to miejsce ma wyglądać, czym ma zaskakiwać gości. Całym formatem miejsca, co nie jest łatwe, bo miejsce jest bardzo duże, jest około 3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie. Będziemy mieli mam nadzieję tabakę od wakacji. […] Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć”, opowiadał portalowi JastrząbPost syn Magdy Gessler.
Z kolei Jacek Trybuchowski w innym wywiadzie zdradził, jak kilka innych szczegółów. „Na samym dole powstanie bar sportowy, na kolejnych dwóch piętrach restauracja z elementami sportowymi, innym klimatem i menu, a na samej górze będzie z kolei sala otwierana przy okazji różnych wydarzeń”, ujawnił współwłaściciel lokalu w rozmowie z Business Insider.
CZYTAJ TEŻ: Mama Roberta Lewandowskiego jest zakochana. Iwona Lewandowska zdradziła, kim jest wybranek jej serca
Czy Robert Lewandowski ma wpływ na kształt restauracji?
A jak Tadeuszowi Magdy Gessler pracuje się z Robertem Lewandowskim? Czy piłkarz naprawdę pomaga w tworzeniu menu i wystroju? „Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. Rola Roberta na kształt menu jest jeszcze przed nami, bo dogrywamy jeszcze menu, są ostatnie szlify. To wygląda tak, że my to przygotowujemy od jakiegoś czasu w kuchni zewnętrznej, tam powstaje cały koncept, robimy całe menu, robimy taste panele gdzie próbujemy wszystkich tych dań. Udoskonalamy je, liczymy koszty, bo to jest najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Rekrutujemy ludzi, dobieramy talerze. Teraz właśnie to wszystko się dzieje”, zapewnił Tadeusz.
Odwiedzicie lokal Roberta Lewandowskiego? Podobno we wnętrzu będzie można znaleźć dużo pamiątek dotyczących sportowca, obejrzeć na żywo mecze a także zjeść w przystępnych cenach.