Reklama

Magda Gessler doskonale wie, jak spędzać czas wolny od pracy. A ponieważ zawód jest jej pasją, to restauratorka chętnie gotuje także w domu. Gwiazda TVN podzieliła się właśnie przepisem zapiekane warzywa. Musimy przyznać, że dawno nie widzieliśmy tak apetycznego dania. Przy okazji kulinarnej inspiracji, ulubienica widzów opublikowała też ważny apel.

Reklama

Zapiekanka warzywna z przepisu Magdy Gessler

Nigdy nie mieliśmy wątpliwości, że Magda Gessler jest fantastyczną kreatorką smaku, ale tym razem doceniamy, że jej przepis stworzony podczas kwarantanny, nie zawiera żadnych trudno dostępnych składników. Poza tym całe danie spokojnie starczy na minimum dwa dni. Oto przepis na zapiekane warzywa, który restauratorka opublikowała w sieci wraz ze zdjęciem po brzegi wypełnionego naczynia żeliwnego. „Ta kokilka - całkiem duża - mieści kartofelków parę. W tym pomidory i cebule, oregano i karczochy. Dodałam też oliwę, czosnek głów kilka a po upieczeniu /w szczelnym zamknięciu żeliwnego gara/ 2godz... zlewamy całość sokiem z cytryn 5. I jeszcze do pieca na minut 15. To będzie pyszne żarcie. Przyprawy? Oregano, kurkuma, pieprz czarny, papryka pimenton z Navarry...”, napisała na Facebooku gwiazda.

Reklama

Na koniec wszystko można posypać serem i zapiec jeszcze chwilę. Warzywa można też dowolnie zmieniać. Magda Gessler zapewniła, że jej zapiekanka warzywna jest świetna też na zimno. Gdyby ktoś chciał ją jednak odgrzać, wystarczy porcję włożyć na kilkanaście minut do pieca nastawionego na 80 stopni. Prawda, że wygląda pysznie?

Po upieczeniu .... ziemniaki w kolorowym Towarzystwie .., spróbujcie Kochani ... Besos Magda .., tonuje dzis jutro jem na zimno lub odgrzewana w piecu na tem 80 stopni !!!!❤️

Reklama
Reklama
Reklama