Beskidzkie smaki na Dr Irena Eris Tasty Stories
Jakie potrawy degustowali goście Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy–Zdroju?
Dr Irena Eris Tasty Stories w Krynicy-Zdroju to cykliczny projekt kulinarny, który przybliża gościom Hoteli SPA Dr Irena Eris bogactwo znakomitej jakości produktów lokalnych oraz opowiada o ich wytwórcach.
W Krynicy–Zdroju po raz trzeci odbył się finał beskidzkiej edycji projektu. Jego zwieńczeniem była ekskluzywna, plenerowa kolacja z menu degustacyjnym przygotowana przez szefa kuchni krynickiego Hotelu SPA Janusza Myjak i zaproszonych do współpracy utytułowanych szefów z różnych regionów Polski.
Wykwintne menu
W tym roku gotowali gościnnie Mariusz Siwak i Mariusz Jamroszczyk oraz Patrycja Stefanów-Kot. Spośród siedmiu dań menu stanowiącego wirtuozerski popis szefów trudno było im wskazać to najlepsze. Furorę zrobił zarówno mus grzybowy z oliwą porową, jak i perliczka w towarzystwie kaszy gryczanej czy jesiotr z rabarbarem, z idealnym pairingiem win dobranych przez Wineonline. Wyjątkowa atmosfera nie opuszczała gości do późnych godzin wieczornych, którzy docenili kunszt kulinarny szefów gromkimi brawami.
Filmowe emocje
Kulinarnym przeżyciom towarzyszyły dodatkowe atrakcje - pokaz filmu „Wino we krwi” (przygotowany przez Films For Food) połączony z degustacją win polskich z Winnicy Chodorowa oraz kiermasz produktów lokalnych. Następne spotkanie z cyklu Dr Irena Eris Tasty Stories już 18-20 października w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie kończące mazurską edycję. DrIrenaErisTastyStories.com.
Goście zasiedli przy elegancko udekorowanych stołach
Katarzyna Szymkiewicz (Konsultant PR Hoteli SPA Dr Irena Eris, współtwórczyni projektu Dr Irena Eris Tasty Stories), Daria Pawlewska (redaktor naczelna i współwydawca magazynu KUBKUK), Wojciech Sporek (Dyrektor Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój), Anna Pikuła (Kierownik ds. Marketingu, PR i Relacji Hoteli SPA Dr Irena Eris, liderka projektu Dr Irena Eris Tasty Stories)
Lucyna Zembowicz (Films For Food), Anna Pikuła (Kierownik ds. Marketingu, PR i Relacji Hoteli SPA Dr Irena Eris, liderka projektu Dr Irena Eris Tasty Stories) i Jakub Gutek (Films For Food)
Wykwintne menu przygotował szef kuchni Hotelu Dr Irena Eris Krynica–Zdrój Janusz Myjak
Janusz Myjak i zaprzyjaźnieni szefowie kuchni sprawili, że goście długo będą wspominać beskidzkie smaki
Przepięknie nakryte stoły zachwycały tak samo jak wykwintne beskidzkie smaki
O komfort gości dbali doskonali kelnerzy z Hotelu SPA Dr Irena Eris
Kolacja "Tasty Stories" odbyła się po raz trzeci
Goście bawili się do późnych godzin nocnych