Jak Magda Gessler spędza czas podczas kwarantanny?
Gwiazda zdradziła szczegóły w najnowszym wywiadzie
W dobie koronawirusa media i największe gwiazdy apelują do obywateli, by mieli na uwadze swoje zdrowie i pozostali w domach. Choć nie jest to pozytywny okres, dla wielu osób to niepowtarzalna okazja do spędzenia większej ilości czasu z najbliższymi, a także poświęcenia się pasjom. Jedną z nich jest Magda Gessler. Restauratorka, która większą część roku gości poza domem, w najnowszym wywiadzie wyjawiła, jak spędza kwarantannę.
Magda Gessler w TVN24 o koronawirusie
Prowadząca Kuchennych rewolucji we wtorkowy poranek 17 marca była gościem TVN24. Gwiazda połączyła się z redakcją ze swojego domu i opowiedziała o tym, jak teraz wygląda jej codzienność. Nie ukrywa, że jest to dla niej nowość: „Zaczynam chodzić po domu i oglądać go po miesiącu pracy na zewnątrz. Jest dużo roboty, nie narzekam na nudę. Zaczęłam z powrotem malować. Doglądam ogrodu i się dziwię, że coś już urosło, bo 180 dni w roku jestem na Kuchennych rewolucjach, 60 na Masterchefie. Będę się starała upłynnić garderobę, bo jest jej stanowczo za dużo. Cieszę się, że mój dom jest w takich kolorach, które są pozytywne, radosne. Nie wyjechałam do Kanady, bo bałam się lotu, ale zostałam z całą rodziną. To była trudna decyzja, bo mąż jest w Kanadzie”.
Obecnie gwiazda spędza czas ze swoimi dziećmi, Larą oraz Tadeuszem, i poświęca się gotowaniu. Myśli już o Wielkanocy i zapowiada: „Wymyślam menu na takie produkty, które będzie można kupować przez okienko. Na menu dla tych, którzy potrzebują jedzenia przez wysyłkę. Będzie można się zaopatrzyć z moich rąk”.
Wiadomo też, czym się żywi w czasie kwarantanny. Magda Gessler zdradziła parę swoich trików: „Z ryżu można zrobić coś w rodzaju paelli ze wszystkiego, co jest w lodówce. Wczoraj mi wyszło bardzo dobrze, ryż ubóstwiam. Będę publikować filmiki i przepisy. Kaszę robię z tartym selerem i cebulką dymką z odrobiną masła - jest to absolutna pycha. Można dodać też grzyby. Kasza i warzywa korzenne to moja baza na ten czas. Burak też będzie bohaterem z pieczonym ziemniakiem, selerem i winigret z kiszonych ogórków z koprem”.
Ponadto podzieliła się z widzami cennymi radami i zaapelowała do Polaków: „Radzę wszystkim Państwu, żeby rano wstawać i o siebie zadbać. Trochę ruchu, żeby nie popaść w depresję, zadbać o swoje hobby, myśleć pozytywnie i wesoło. Jeśli zaczniemy źle myśleć, to zginiemy sami - jak nie od wirusa, to od depresji. To jest bardzo ważne, żeby zadbać o siebie i wzajemnie się wspierać i być w kontakcie z najbliższymi, ale niekoniecznie w jednym pomieszczeniu”.
Posłuchacie jej rad?
Magda Gessler z dziećmi