Kuchnia polska, podobnie jak nasza historia, pełna jest wpływów innych kultur. W związku z tym wielu z nas różnie przygotowuje te same potrawy. Co jeden region polski, to inna receptura. Ale czy jedne przepisy nie są lepsze od innych? Magda Gessler zdradziła nam, jak sama gotuje w swoim domu…

Reklama

Magda Gessler o swoich zwyczajach w kuchni

Podczas spotkania z restauracji U Fukiera zapytaliśmy słynną restauratorkę o kilka receptur i zasad, które wydają się nam kontrowersyjne. Czy placki ziemniaczane wypada jeść z cukrem? A może z ketchupem? Czy zielona sałata ze śmietaną lub mizeria mają mieć cukier i ocet? Czy człowiekowi szkodzi krowie mleko? A także jaką śmietaną zabielać zupę oraz co dziwnego jada Magda Gessler..?

Reklama

Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie w naszym wideo.

Reklama
Reklama
Reklama