Restauracje Magdy Gessler przygotowały ofertę dań i ciast na wynos. Jakie są ceny?
Dla niektórych może to być szok!
Stan epidemii trwa, ale właściciele wielu biznesów – w tym restauracji – robią, co mogą, by poradzić sobie w trudnym czasie. Nie inaczej sytuacja wygląda u Magdy Gessler, która zdecydowała się sprzedawać swoje wyroby na wynos. Zamówienia w jej kultowych warszawskich miejscach czyli Słodki Słony i U Fukiera można składać telefonicznie. Przygotowane w bezpiecznych warunkach dania i ciasta będą świetne, by umilić sobie czas teraz lub na czekającą nas Wielkanoc.
Ceny u Magdy Gessler. Oferta wielkanocna 2020
Na fanpage’u restauracji U Fukiera, która mieści się na warszawskiej starówce, pojawił się wpis, z którego dowiadujemy się, że restauracja pracuje na nowych zasadach. „Drodzy Goście, nie możemy dla Was gotować, karmić Was i gościć w naszej restauracji, co nas bardzo smuci. Życie nie lubi próżni, dlatego specjalnie dla Was uruchamiamy wędzarnię U Fukiera! Tego jeszcze nie było! Nasze własne wyroby, najlepszej jakości mięso, wyjątkowe receptury Magdy Gessler i Szefa Kuchni Patryka Burnickiego, przygotowane z miłością, niezwykłą starannością i sterylnością. Całkowicie naturalne, bez ulepszaczy smaku. Rozkoszujcie się niezwykłym smakiem domowych wyrobów. Już przyjmujemy zamówienia na wielkanocne święta!”, czytamy na Facebooku lokalu.
W ofercie znalazły się między innymi: kiełbasy za 41-44zł za kilogram, szynka wędzona na drzewie owocowym za 58zł/kg, wędzona pierś kaczki – około 200 gramów za 38zł czy wędzony baleron, schab lub boczek w cenie 49zł za jeden kilogram.
Podobną ofertę przygotowała cukiernia Słodki Słony, którą Magda Gessler prowadzi wraz ze swoją córką Larą. Co tam możemy zamówić na Święta Wielkanocne? W ofercie znajdziemy między innymi tort z ajerkoniakiem i paschą, tort pistacjowy z alkoholem czy mocno czekoladowy tort truflowy. Każdy wystarczy na 10 porcji i kosztuje 300 złotych. Z kolei mazurki (kajmakowy, orzechowy, czekoladowy, pomarańczowy, różany) dostępne są za 65zł. Ich waga waha się od 320 gramów do ponad pół kilograma. Amatorzy makowca mogą odebrać z ulicy Mokotowskiej makowiec za 110 złotych, a wielbiciele serników czeka kilogramowa pyszność za 65 złotych. Nie zabraknie też wypieków drożdżowych za 50 złotych.
Choć ceny wiele osób mogą zdziwić, to nie jest tajemnicą, że wyroby Magdy Gessler powstają z najwyższej jakości składników – jaja są wiejskie, a masła nigdy nie zastępuje się margaryną. To właśnie stąd bierze się ostateczna cena produktów, które można zamówić w lokalach gwiazdy TVN.
Skusicie się?
Opublikowany przez Restauracja U Fukiera Wtorek, 24 marca 2020