awokadowe frappuccino
Fot. STOCK ADOBE
KUCHNIA

Zwykła kawa mrożona jest już passé! Teraz pijemy frappuccino awokadowe!

Sprawdź nasz ulubiony przepis

Gabriela Łaskowska 31 lipca 2018 14:30
awokadowe frappuccino
Fot. STOCK ADOBE

Dziś kawiarnie mają w swojej ofercie przeróżne smaki kaw - czekoladowe, karmelowe i waniliowe, ale w te wakacje zdecydowanie najgorętszym trendem są te z… awokado! A w sumie to najzimniejszym, bo najczęściej występują w wersji mrożonej.

Iced avocado frappuccino robi obecnie furorę na Instagramie! I wcale nas to nie dziwi. Napój wygląda cudownie i jeszcze lepiej smakuje. Koniecznie musicie spróbować!

Podajemy przepis na ten zielony napój:
1 dojrzałe awokado
1/2 szklanki mleka
1/3 szklanki słodzonego mleka skondensowanego
2 espresso
kilka kostek lodu

Awokado obrać i usunąć pestkę. Wrzucić do szklanki razem z pozostałymi składnikami. Zblendować i gotowe! Przepis możecie modyfikować według własnych potrzeb.

Smacznego  

awokadowe frappuccino
Fot. ISTARBUCKS.CO.KR

Wideo

Urszula Dudziak pojawi się w kolejnej edycji The Voice of Poland? Zapytaliśmy!

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

AGNIESZKA CEGIELSKA: „»Stary świat nie wróci«, napisałam to dwa lata temu w mojej książce »Naturalnie«, mówi dziennikarka, specjalistka od zdrowego żywienia. PATRYCJA WOY-WOJCIECHOWSKA, fotografka, autorka książek dla dzieci, dziewczyna z wielkiego miasta, zaczęła drugie życie na Mazurach. Jak ono wygląda? PROFESOR KRZYSZTOF SIMON – słynie z ciętego języka i tego, że nie owija w bawełnę. Właśnie został odznaczony medalem 75-lecia misji Jana Karskiego za wkład w walkę z pandemią. A także: Dlaczego robimy z naszej planety wielkie wysypisko śmieci? Czy mogę wpłynąć na los Ziemi, będąc w domu? Czy luksusowe hotele mogą być eko?