tort royal weeding
Fot. instagram @kensingtonroyal
KRÓLEWSKIE ŻYCIE

Poznaj szczegóły weselnego menu księżnej Meghan i księcia Harrego!

Zobacz jak wyglądał tort książęcej pary!

Aleksandra Tylińska 22 maja 2018 16:30
tort royal weeding
Fot. instagram @kensingtonroyal

W sobotę 19 maja odbył się długo wyczekiwany ślub księżnej Meghan i księcia Harrego. Po pełnej wzruszeń i emocji ceremonii para młoda oraz goście udali się na przyjęcie weselne, które odbyło się w dworku Frogmore House na terenie prywatnego parku przy zamku Windsor. Zarówno menu, jak i tort weselny zachwyciły gości.

Co znalazło się w królewskim weselnym menu?

Dania na weselnym stole opierały się głównie na świeżych sezonowych warzywach. Goście mieli do wyboru różne rodzaje kanapek, między innymi ze szparagami i jajkami przepiórczymi. Przekąski składały się z potrawki z kurczaka oraz risotto z grochu i mięty, polane truflową oliwą. Co ciekawe, w menu nie zabrakło także dań mniej wyrafinowanych takich, jak burgery czy wata cukrowa. Jak donosi Daily Mail goście weselni nie mogąc doczekać się posiłków zamówili…pizzę!

Słodkie menu

Dla wielbicieli słodyczy to był prawdziwy raj. Czekoladowe trufle, kolorowe makaroniki, biszkopty z panna cotta czy miniaturowe rabarbarowe kruszonki to nie wszystko! Główną atrakcją słodkiego jadłospisu był ośmiopiętrowy tort o smaku cytryny i czarnego bzu, zaprojektowany przez Claire Ptak – właścicielkę londyńskiej piekarni Violet Cakes. Tort został podany na złotych paterach, a całość ozdabiało 150 białych kwiatów między innymi piwonii i róż. Jesteśmy pod wrażeniem książęcego menu! A wy? Zainspirujecie się? 

Wideo

Wiosna 2020 - design, kulinarne inspiracje, podróże bez wychodzenia z domu!

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

BARBARA KURDEJ-SZATAN wyznaje: „Zasuwając intensywnie, oczekiwałam, że gdy wrócę do domu, będę mogła się zrelaksować. Tymczasem były awantury…”. GREG i RAFAŁ COLLINS – od happy endu do tragedii był tylko krok. W VIVIE! na Lato w cyklu Ona o Niej – KRYSTYNA CIERNIAK-MORGENSTERN o ELŻBIECIE CZYŻEWSKIEJ: „Szamotała się psychicznie. Z jednej strony niedawno poślubiony mąż, a z drugiej Polska…”. W cyklu Sztuka gotowania – HANNA LIS. Czy spełni swoje „kulinarne” marzenie i wybierze się do Peru? W Podróżach z Historią: tajemnice KASZUB.