Reklama

W sobotę 19 maja odbył się długo wyczekiwany ślub księżnej Meghan i księcia Harrego. Po pełnej wzruszeń i emocji ceremonii para młoda oraz goście udali się na przyjęcie weselne, które odbyło się w dworku Frogmore House na terenie prywatnego parku przy zamku Windsor. Zarówno menu, jak i tort weselny zachwyciły gości.

Reklama

Co znalazło się w królewskim weselnym menu?

Dania na weselnym stole opierały się głównie na świeżych sezonowych warzywach. Goście mieli do wyboru różne rodzaje kanapek, między innymi ze szparagami i jajkami przepiórczymi. Przekąski składały się z potrawki z kurczaka oraz risotto z grochu i mięty, polane truflową oliwą. Co ciekawe, w menu nie zabrakło także dań mniej wyrafinowanych takich, jak burgery czy wata cukrowa. Jak donosi Daily Mail goście weselni nie mogąc doczekać się posiłków zamówili…pizzę!

Reklama

Słodkie menu

Dla wielbicieli słodyczy to był prawdziwy raj. Czekoladowe trufle, kolorowe makaroniki, biszkopty z panna cotta czy miniaturowe rabarbarowe kruszonki to nie wszystko! Główną atrakcją słodkiego jadłospisu był ośmiopiętrowy tort o smaku cytryny i czarnego bzu, zaprojektowany przez Claire Ptak – właścicielkę londyńskiej piekarni Violet Cakes. Tort został podany na złotych paterach, a całość ozdabiało 150 białych kwiatów między innymi piwonii i róż. Jesteśmy pod wrażeniem książęcego menu! A wy? Zainspirujecie się?

Reklama
Reklama
Reklama