WIDEO VIVY!

Grzegorz Zawierucha zaczynał przygodę z gotowaniem od... dań z proszku! 

Dziś brat Rafała Zawieruchy powalczy o tytuł MasterChefa

Rafał Kowalski 8 grudnia 2019 15:03

Rodzice Rafała i Grzegorza Zawieruchów od lat prowadzą rodzinny dom dziecka. Decyzja o pomocy ponad 20 dzieci sprawiła, że nie zawsze całej gromadzie łatwo było się utrzymać. To nie zgasiło w uczestniku Masterchefa pasji do gotowania. Dziś Grzegorz Zawierucha powalczy o wygranie kulinarnego show TVN. Emisja finału rozpocznie się o godzinie 20:00. Jakie wspomnienia związane z gotowaniem mają znani bracia?

Grzegorz Zawierucha przed finałem Masterchefa o gotowaniu

Przy okazji sesji dla VIVY! zapytaliśmy Grzegorza Zawieruchę o to, skąd wzięła się w nim pasja do pichcenia. „Będąc małym dzieckiem obserwowałem mamę z kuchni. Zwłaszcza w niedzielę mogłem to robić, bo wszyscy siadaliśmy razem przy stole. W pamięć zapadł mi czas spędzony w kuchni z innymi. Potem przyszedł taki czas, kiedy rodzice pracowali bardzo ciężko, a ja z Rafałem musieliśmy sami przygotowywać sobie jedzenie”, powiedział VIVIE.pl finalista programu MasterChef.

Okazuje się, że w gotowaniu przez pewien czas Grzegorzowi pomagał brat – Rafał. „Naszym słynnym daniem było spaghetti z proszku – 200 mililitrów wody, torebka i gotowe. To było tanie, jechaliśmy na tym z rok. Robiliśmy też często ser w panierce”, wspominał przed naszą kamerą finalista Masterchefa. „Jedliśmy je z ceraty, ze stołu, bo nie chciało się nam myć naczyń. Nie było zmywarek, więc tak było łatwiej”, dodał Rafał Zawierucha.

Jakie jeszcze domowe sekrety zdradzili nam panowie? Zobaczcie nasze wideo do końca. 

Wideo

Urszula Dudziak pojawi się w kolejnej edycji The Voice of Poland? Zapytaliśmy!

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

AGNIESZKA CEGIELSKA: „»Stary świat nie wróci«, napisałam to dwa lata temu w mojej książce »Naturalnie«, mówi dziennikarka, specjalistka od zdrowego żywienia. PATRYCJA WOY-WOJCIECHOWSKA, fotografka, autorka książek dla dzieci, dziewczyna z wielkiego miasta, zaczęła drugie życie na Mazurach. Jak ono wygląda? PROFESOR KRZYSZTOF SIMON – słynie z ciętego języka i tego, że nie owija w bawełnę. Właśnie został odznaczony medalem 75-lecia misji Jana Karskiego za wkład w walkę z pandemią. A także: Dlaczego robimy z naszej planety wielkie wysypisko śmieci? Czy mogę wpłynąć na los Ziemi, będąc w domu? Czy luksusowe hotele mogą być eko?