WIDEO VIVY!

Buraczki smażone na maśle, placki ziemniaczane z ketchupem, mizeria z cebulą i octem..?

Magda Gessler powiedziała nam, jak gotować i jeść!

Rafał Kowalski 29 września 2019 18:55

Kuchnia polska, podobnie jak nasza historia, pełna jest wpływów innych kultur. W związku z tym wielu z nas różnie przygotowuje te same potrawy. Co jeden region polski, to inna receptura. Ale czy jedne przepisy nie są lepsze od innych? Magda Gessler zdradziła nam, jak sama gotuje w swoim domu…

Magda Gessler o swoich zwyczajach w kuchni

Podczas spotkania z restauracji U Fukiera zapytaliśmy słynną restauratorkę o kilka receptur i zasad, które wydają się nam kontrowersyjne. Czy placki ziemniaczane wypada jeść z cukrem? A może z ketchupem? Czy zielona sałata ze śmietaną lub mizeria mają mieć cukier i ocet? Czy człowiekowi szkodzi krowie mleko? A także jaką śmietaną zabielać zupę oraz co dziwnego jada Magda Gessler..?

Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie w naszym wideo. 

Polecamy

Top

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

ANNA I TOMASZ SEKIELSCY – znany dziennikarz mówi o żonie, że jest jak… „żona mafiozo”. Dlaczego? BERENICE MARLOHE – kim by została, gdyby nie rola dziewczyny Bonda? MEGHAN i HARRY w osobistej krucjacie przeciwko brytyjskiej monarchii. REMIGIUSZ MRÓZ o tym, jak zarobił pierwszy milion, gdzie szuka natchnienia i o końcu miłości.