WIDEO VIVY!

Buraczki smażone na maśle, placki ziemniaczane z ketchupem, mizeria z cebulą i octem..?

Magda Gessler powiedziała nam, jak gotować i jeść!

Rafał Kowalski 29 września 2019 18:55

Kuchnia polska, podobnie jak nasza historia, pełna jest wpływów innych kultur. W związku z tym wielu z nas różnie przygotowuje te same potrawy. Co jeden region polski, to inna receptura. Ale czy jedne przepisy nie są lepsze od innych? Magda Gessler zdradziła nam, jak sama gotuje w swoim domu…

Magda Gessler o swoich zwyczajach w kuchni

Podczas spotkania z restauracji U Fukiera zapytaliśmy słynną restauratorkę o kilka receptur i zasad, które wydają się nam kontrowersyjne. Czy placki ziemniaczane wypada jeść z cukrem? A może z ketchupem? Czy zielona sałata ze śmietaną lub mizeria mają mieć cukier i ocet? Czy człowiekowi szkodzi krowie mleko? A także jaką śmietaną zabielać zupę oraz co dziwnego jada Magda Gessler..?

Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie w naszym wideo. 

Wideo

Zobaczcie 12 najgorętszych trendów na wiosnę 2020!

Akcje

Polecamy

Top

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

„Ciąża Małgosi to ukoronowanie tego, o co walczyliśmy”, mówi RADOSŁAW MAJDAN i nie ukrywa, że z powodu epidemii on i jego żona są pełni obaw. LESZEK MILLER z wnuczką MONIKĄ o tym, jak dziś wygląda ich życie po bolesnej stracie syna i ojca. Legendarny aktor WITOLD SADOWY niedawno skończył sto lat i zdobył się na niezwykle szczere wyznanie. „Widziałam, jak czai się śmierć” – ELISABETH REVOL wspomina ostatnie chwile z TOMKIEM MACKIEWICZEM podczas wspinaczki na Nanga Parbat.