Ta sesja zapada w pamięć!

Weronika Kostyra 2 kwietnia 2018 09:57

Są znawcami smaków i miłośnikami dobrego jedzenia. Prowadzą popularne programy o gotowaniu i własne restauracje. Jak wyglądają teraz – wszyscy wiemy. A jak wyglądali kiedyś? Mamy dla Was niespodziankę! Znaleźliśmy w archiwum VIVY! prawdziwą perełkę… stare zdjęcia gwiazd. Zobaczcie, jak Magda Gessler, Robert Makłowicz, Bożena Dykiel, Pascal Brodnicki i Karol Okrasa wyglądali na wielkanocnej sesji 10 lat temu. Będziecie zaskoczeni!

1/5
Magda Gessler, Viva! kwiecień 2006
Copyright @Tomek Drzewiński/EK PICTURES
1/5

Magda Gessler: „Kiedy myślę Wielkanoc, to czuję świeże powietrze i słyszę dzwony dzwoniące na poranną mszę. To dla mnie naprawdę niezwykle wesoły czas, pierwszy krok do lata. Święta Wielkanocne to dla mnie też mnóstwo wspaniałych wspomnień. Kiedyś na przykład na mazurkach malowałam swoje portrety i wysyłałam ciasto do znajomych. A oni nie wiedzieli, czy zjeść, czy raczej tylko patrzeć i oprawiać w ramy, i uwieczniać”.

2/5
Robert Makłowicz, Viva! kwiecień 2006
Copyright @Tomek Drzewiński/EK PICTURES
2/5

Robert Makłowicz: „Podczas kiedy na Boże Narodzenie przygotowuje je u nas głównie moja mama, to na Wielkanoc ja zakasuję rękawy. Zwykle całą rodziną wyjeżdżamy do domu pod Krakowem. Mama piecze prawdziwy chleb, moją specjalnością są szynki – w cieście lub chlebie. Śniadanie zaczynamy jeść późno, ale przy stole zostajemy przez cały dzień. Nie ma nic przyjemniejszego, niż siedzieć z bliskimi przy stole”.

3/5
Karol Okrasa, Viva! kwiecień 2006
Copyright @Tomek Drzewiński/EK PICTURES
3/5

Karol Okrasa: „Lubię bawić się jedzeniem, przerabiać klasykę. Ale na święta Wielkanocne nie eksperymentuję. U nas menu ustala babcia. Ja co najwyżej przygotuję żurek. Wtedy babcia spojrzy na moje danie i powie: »No i co ty, synku, znowu nawyprawiałeś!«”.

4/5
Pascal Brodnicki, Viva! kwiecień 2006
Copyright @Tomek Drzewiński/EK PICTURES
4/5

Pascal Brodnicki: „Święta Wielkanocne kojarzą mi się z jajkami. Ale nie ugotowanymi na twardo, tylko czekoladowymi. Kiedy mieszkałem we Francji, moi rodzice chowali w ogrodzie mnóstwo czekoladowych jajek. Po powrocie z kościoła musiałem znaleźć ich jak najwięcej”.

5/5
Bożena Dykiel, Viva! kwiecień 2006
Copyright @Tomek Drzewiński/EK PICTURES
5/5

Bożena Dykiel: „Nie lubię świąt wielkanocnych, bo są za krótkie, a przygotowań jest bez liku. Z czasem jednak nauczyłam się, żeby na wielkanocny stół nie przygotowywać nie wiadomo ilu dań. Przyrządzam tylko te potrawy, które lubią wszyscy domownicy. Dlatego u mnie na święta zawsze jest indyczka nadziewana owocami, podana z borówkami i kopytkami. Pycha!”.
 

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

Jedno zdjęcie Roxie Węgiel wywołało lawinę komentarzy. Odpowiedziała: „Ludzie muszą się przyzwyczaić, że jest inaczej”

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

MARCELA I MICHAŁ KOTERSCY: w styczniu powiedzieli sobie „tak”, ale to niejedyna rewolucja w ich życiu. KATARZYNA ŻAK: o tym, co jest jej największym szczęściem i czego najbardziej żałuje. ANDREA CAMASTRA: dla zdobywcy gwiazdki przewodnika Michelin gotowanie jest jak teatralny spektakl. ALDONA ORMAN Z CÓRKĄ IDALIĄ w rozmowie pełnej metafizyki, ale też zwykłej codzienności. SWIFT, CYRUS, EILISH, GOMEZ, DUA LIPA: idolki zbiorowej wyobraźni.