Magda Gessler, VIVA! nr. 23/2018
Fot. Marta Wojtal
O TYM SIĘ MÓWI

Magda Gessler otworzyła restaurację w Londynie! Znamy całe menu i ceny...

Zobacz, jak powstawało „White Goose Bistro”

Rafał Kowalski 19 lutego 2019 10:44
Magda Gessler, VIVA! nr. 23/2018
Fot. Marta Wojtal

Od wielu lat Magda Gessler prowadzi gastronomiczne biznesy, choć w ostatnim czasie znacznie częściej niż w swoich restauracjach, gwiazdę TVN łatwiej było spotkać na planie Kuchennych rewolucji. W grudniu pasjonatka gotowania postanowiła połączyć oba zajęcia i przy asyście kamer otworzyła swoją nową restaurację w Londynie. W menu White Goose Bistro króluje kuchnia polska…

Ceny w restauracji Magdy Gessler w Londynie

Choć Magda Gessler otworzyła polską restaurację w sercu Wielkiej Brytanii już w połowie grudnia, dopiero teraz zrobiło się o niej naprawdę głośno. A wszystko za sprawą specjalnego odcinka jej programu, który został ostatnio wyemitowany na kanale Food Network. W trakcie rewolucji gwiazda pokazała, jak wyglądały kulisy pracy nad otwarciem knajpy oraz czy pierwsza kolacja okazała się sukcesem. Najbliższe powtórki programu zaplanowane są na czwartek o 17:15 i 22:45 oraz piątek o 11:40.

Co goście znajdą w White Goose Bistro, czyli bistrze Biała Gęś? Menu jest bardzo rozbudowane i jak na londyńskie ceny – nie najdroższe. Do wyboru jest między innymi Pasztet z dziczyzny z malinami za 7 funtów, żur staropolski z białą kiełbasą i jajem na twardo za 5.9 funtów, podwójny schabowy wychodzący poza talerz za prawie 14 funtów, pstrąg w całości smażony na klarowanym maśle za 13 funtów. Wegetarianie mogą z kolei skosztować burgera z warzyw (10.9£), a fani typowych polskich dań znajdą w stałej ofercie także 3 rodzaje pierogów, kotleta mielonego i tatara. Każdego dnia na deser zaplanowane jest inne ciasto w stałej cenie 4,5 funta.

Wszystkim, którzy chcieliby się wybrać do polskiej restauracji Magdy Gessler w Londynie zostawiamy dokładny adres: 198 The GroveE15 1NS Stratford. My wycieczki do Wielkiej Brytanii nie planujemy, ale jesteśmy bardzo ciekawi nowych odcinków Kuchennych rewolucji. Pierwszy już 28 lutego. Aż trudno uwierzyć, że będzie to 19. Edycja kulinarnego show! 

~ 

Magda Gessler, Viva! grudzień 2010
Fot. Olga Majrowska

Redakcja poleca

REKLAMA

Wideo

Bogna Sworowska o pracy w modelingu kiedyś i dziś…

Akcje

Polecamy

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

FILIP CHAJZER w poruszającej rozmowie wyznaje: „Szukam swojego szczęścia w miłości, w życiu, na świecie…”. GOŁDA TENCER: „Ludzie młodzi nie znają historii. Patrzą do przodu (…). A ja robię wszystko, by ocalić pamięć”, mówi. JAN HOLOUBEK i KASPER BAJON: reżyser i scenarzysta. Czego nie nakręcą, staje się hitem. A jak wyglądają ich relacje poza planem filmowym? MONIKA MILLER od lat zmaga się z depresją i chorobą dwubiegunową, ale teraz za sprawą miłości pierwszy raz w życiu jest szczęśliwa.