Co zjeść, aby seks był udany? TYLKO U NAS Magda Gessler zdradza swoje kulinarne sekrety!

Źródło: Marcin Ziółko, Piotr Wojtasik, Wojciech Klauze

Magda Gessler od wielu lat w polskim show-biznesie uchodzi za niekwestionowany autorytet kulinarny. Od 2010 roku w telewizji TVN nieustannie prowadzi bardzo popularne "Kuchenne Rewolucje", w których przeprowadza transformacje jadłodajni w całej Polsce. Równocześnie zarządza kilkunastoma restauracjami. W jednej z nich zdradziła nam swoje sekrety na temat udanego seksu i wymarzonej randki.

Polecamy też: „Jestem gejszą, a nie żoną. Często klękam przed Waldemarem”. Magda Gessler opowiada o związkach i seksie

Restauratorka doradza, aby brać przykład z Francuzek - zawsze jeść tylko fragment, ale nigdy nie kończyć całego dania. Poleca pić również dobre wino. Sama jest fanką tych z Francji, a jej faworytem jest szampan Cristal. Ten pochodzący z Szampanii alkohol, wyprodukowany został w 1867 roku, aby zaspokoić wymagające gusta cara Aleksandra II. Nazwę zawdzięcza kryształowym butelkom o płaskim dnie. Jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych szampanów na świecie, dzięki środowisku hip-hopowemu. Dlaczego? Od lat darmową reklamę zapewniali mu najpopularniejsi raperzy, jak 50 Cent, Jay-Z czy niedawno Mac Miller, wspominając o nim w swoich tekstach. Na butelkę tego kunsztownego trunku trzeba wydać co najmniej tysiąc złotych.

Fot. Materiały prasowe

Polecamy też: Czy jaja są afrodyzjakiem? Jak spędzi święta? Jaką byłaby pisanką? Magda Gessler w ogniu pytań Vivy!

Magda Gessler poleciła nam również tzw. "karabińczyki". Co to takiego? Fachowo nazywają się "dzikimi krewetkami Edwarda" (Aristaeopsis edwardsiana, ang. scarlet shrimp, hiszp./port. carabinero). To pochodzące z Portugalii krewetki, które są doskonałym afrodyzjakiem. Restauratorka zapewnia, że wspólne skosztowanie tego specjału skutecznie podgrzewa atmosferę. Jednak nie chodzi o mięso zwierzęcia, a o jego... mózg! To właśnie ten płynny, purpurowy specyfik pity z głowy, jak z kieliszka, zapewnia niezapomniane przeżycia.

Fot. Fotolia

Lubisz jeść owoce morza?