Z ŻYCIA GWIAZD

Magda Gessler przeszła spektakularną metamorfozę! Fani zachwycają się sylwetką gwiazdy, a my zdradzamy sekrety jej diety

Konrad Szczęsny 2 sierpnia 2017 19:00
Magda Gessler, VIVA! marzec 2010
Fot. Iza Grzybowska

Magda Gessler schudła? Jak dietę stosuje? Kreatorka smaku i stylu ponownie zaskoczyła fanów metamorfozą. Czyżby to efekt morderczych treningów na siłowni? A może stosowania nowej drakońskiej diety? Zapewne już niedługo restauratorka zdradzi, co stoi za jej smukłą sylwetkę. My tymczasem przypominamy o jej sprawdzonych sposobach na zmagania ze zbędnymi kilogramami. Jak Magda Gessler walczy o to, by zachwycać fanów nienagannym wyglądem?

Polecamy też: Egoizm, chamstwo, przekleństwa. Najgorsze "Kuchenne rewolucje" w historii programu. Magda Gessler była bezradna

Polecamy też: Po konflikcie ani śladu! Przyjaźń Magdy Gessler i Roberta Makłowicza znów kwitnie. Czy na pewno jest szczera?

Zobacz też: „Dzięki temu, że jestem s*ką, osiągnęłam tyle, co ona”. Internauci w szoku po emisji ostatniego odcinka „Kuchennych rewolucji”. Co wydarzyło się w programie?

„Kwaśna dieta” Magdy Gessler - założenia, menu, niewskazane produkty

Początek zmagań Magdy Gessler z wagą datować należy na 2012 r. To wtedy po raz pierwszy restauratorka wyznała, że „z balona przekształciła się w nitkę”. Jej zwierzenia wydawały się o tyle dziwne, że wiele osób było przekonanych, iż prowadząca „Kuchenne rewolucje” świetnie czuje się w swoim ciele. Nic bardziej mylnego! Zapytana o powody  podjęcia decyzji o schudnięciu, odpowiedziała w swoim stylu:

„Chodzę teraz dziesięć razy szybciej, rozpiera mnie energia, nie czuję obciachu, gdy patrzę w lustro”, zapewniła.

Stwierdziła, że po prostu zrezygnowała ze spożywaniach takich produktów, jak chleb, ryż, makaron, ziemniaki, słodycze i majonez. Dzięki temu nie dość, że nie myślała cały czas o diecie, to jeszcze czuła się lekko i przyjemnie. 

Zrezygnowałam z mocnej kawy i herbaty, potraw ciężkich i smażonych. Niechętnie jadam czosnek i cebulę. Właściwie istnieje dla mnie obecnie jeden wymiar smaku. Jem wszystko to, co kwaśne”, opisywała receptę na szczupłą sylwetkę Gessler. 

Polecamy też: Z wizytą w domu u Magdy Gessler. Czy można żyć bardziej kolorowo?! Film z sesji okładkowej do VIVY!

Menu „kwaśnej diety” Magdy Gessler

Restauratorka spożywała wówczas surowe ryby oraz mięso, marynowane w soku z limonki lub cytryny.

„Jeśli jem pomidory, kroję je i kropię sokiem z cytryny. I mięso, i warzywa gęsto posypuję pietruszką oraz kolendrą. Każdy dzień zaczynam od skromnego, ale cudownego śniadania: jem zawsze jajko na miękko, w akompaniamencie soku z limonki oraz grejpfrutów, do tego szklanka letniej wody, mały łyk niezbyt mocnej kawy, od czasu do czasu z finiszem w postaci plastra chudego białego sera”, zwierzała się Magda Gessler.

Na liście produktów, których restauratorka unikała jak ognia, znalazły się: chleb, ryż, makaron, ziemniaki, słodycze, majonez, mocna kawa i herbata, smażone potrawy, czosnek i cebula.

Dzięki temu schudła w kilka miesięcy aż 17 kilogramów, ale nieregularny tryb życia i ciągłe podróże sprawiły, że po jakimś czasie efekty znów były praktycznie niewidoczne. Po trzech latach restauratorka zwierzyła się, że ponownie rozpoczęła zmagania z wagą. Tym razem postawiła na coś, co nazwała „białą dietą”, a co właściwie było wariacją tej z 2012 r.

Polecamy też: „Nie powinnam się urodzić”. Magda Gessler i jej ojciec Mirosław Ikonowicz w pamiętnym wywiadzie

„Biała dieta” Magdy Gessler - menu, niewskazane produkty

Magda Gessler w kwietniu 2015 r. znów zaintrygowała media wyznaniem, że „czuje się skoczna i lekka”. Wówczas przyznała, że w ciągu trzech miesięcy schudła aż 12 kilogramów dzięki autorskiej „białej diecie”, którą stosuje po dziś dzień! Na czym polega? Kreatorka smaku i stylu unika spożywania takich produktów, jak chleb, makaron czy ryż (choć w jednym z ostatnich wywiadów zapewniła, że znajduje się on w jej jadłospisie). Zaczęła za to namiętnie jeść wszystko to, co kojarzy się z kolorem białym: jajka, rzepę, białe szparagi, białą cykorię, seler na parze czy ryby (jedzone minimum dwa razy w tygodniu). Ważne jest to, by spożywać cztery posiłki dziennie i zrezygnować z czerwonego i krwistego mięsa, jak również nie przyprawiać potraw solą i nie smażyć ich na tłuszczu. Wskazane jest przygotowywanie potraw w parowarze.

„W restauracji pozwalam sobie na kieliszek białego wina, szampana albo hiszpańskiej cavy. Można też jeść białe ziemniaki bez omasty, posypane dużą ilością kopru, pietruszki lub szczypiorku. Albo ze skórką, jak z ogniska. Unikam ostrych przypraw. Dużo suszonego kopru, topinamburu, białe korzenie, sok z limonki czy cytryny. Na początek dnia piję spore ilości gorącej wody. Na śniadanie jajecznica z białek albo omlet z białkiem i kolendrą. Oprócz tego pyszne są kwiaty akacji, młode liście brzozy, ananas, biały melon”, zwierzyła się wówczas w „Fakcie” kreatorka smaku i stylu.

Dietę tę stosuję, jak przyznała, regularnie i dzięki temu może pochwalić się szczupłą sylwetką.

Polecamy też: „Jestem gejszą, a nie żoną. Często klękam przed Waldemarem”. Magda Gessler opowiada o związkach i seksie
 

Nowe zdjęcie Magdy Gessler na Instagramie - prowadząca „Kuchenne rewolucje” jest na diecie?

Na najnowszym zdjęciu, które restauratorka zamieściła na Instagramie przy okazji kręcenia nowego odcinka kultowego programu (tym razem w Lublinie) widać, że „biała dieta” jej służy: gwiazda wygląda kwitnąco i trudno nie odnieść wrażenia, że świetnie czuje się w swojej skórze i tryska pozytywną energią! Fani docenili metamorfozę swojej ulubienicy i rozpływają się w zachwytach, pisząc, że jej wygląd przyprawia ich o zawrót głowy!

„Jak zwykle zjawiskowa!”, „Pani Magdo znów wygląda Pani nieziemsko😘Jak to się robi żeby tak wyglądać?Chyba trzeba podpisać pakt z diabłem?👌💖”, „Pani Madziu pięknie Pani wygląda, włosy jak zawsze cudne. A jaka szczupła sylwetka i świetnie ubrana.Pozdrawiam serdecznie 🌞💋💐💐💐💐💐🌷🌷”, pisali podekscytowani.

Polecamy też: „Wciąż czuję się za mało kochana’’. Magda Gessler o trudnej relacji z rodzicami oraz blaskach i cieniach sławy 

Magda Gessler na ramówce TVN z Robertem Makłowiczem

Gwiazda „Kuchennych rewolucji” zachwyciła szczupłą sylwetką we wzorzystej stylizacji również na ramówce TVN. Restauratorka chętnie pozowała do zdjęć z... Robertem Makłowiczem! Wiele osób zastanawia się, czy to zwiastun ich rychłej wspólnej współpracy przy jakimś kulinarnym projekcie czy może po prostu zbieg okoliczności związany z tym, że kucharz poprowadzi w TVN nowy program dotyczący gotowania. 

Magda Gessler i Robert Makłowicz na ramówce TVN
Fot. East News

Wideo

Zjawiskowa Kasia Sokołowska w świątecznej kampanii APART!

Polecamy

Top

Magazyn VIVA!

Bieżący numer

Dorota Wellman w naprawdę mocnej rozmowie z Aleksandrą Kwaśniewską!